Input your search keywords and press Enter.

DUff-ove radionice za djecu i mlade

Kao i uvijek, Dubrovnik Film Festival koji će se ove godine održati po šesti put, od 19. do 22. listopada, organizira i popratne programe među kojima su brojne filmske radionice. Namijenjene su prije svega djeci i mladima školske dobi, koji su kreativni, vole film, već su se okušali, ili bi to htjeli po prvi put, u crtanju ili pjevanju ili, dakako, glumi, a otvorene su i starijima.

Radionice koje počinju dan prije službenog početka DUff-a, dakle već u srijedu, 18. listopada, će polaznicima pružiti osnovna znanja o raznim aspektima filmskog stvaralaštva, pa se tako učenicima osnovnih škola nudi radionica stop motion animacije, koju će voditi magistra Hana Repše, vrsna animatorica iz Maribora, koja je s nekoliko kolega i autorica priručnika za animirani film Animirajmo! za polaznike vrtića i osnovne škole, a u Dubrovniku će se prije svega pozabaviti tehnikom kolaža i sačiniti animirani film o Marinu Držiću, odnosno radionica igranog filma za polaznike srednjoškolskog uzrasta, s voditeljima Zoranom Čatićem, nagrađivanim redateljem, radijskim voditeljem i edukatorom iz Sarajeva, pobjednikom Hrvatskog festivala jednominutnih filmova u Požegi i njegovim kolegom i montažerom Mirzom Ajnadžićem, inače već afirmiranim voditeljima Ljetne Škole filma Šipan na kojoj su se potvrdili kao maštoviti i duhoviti, zabavni voditelji. Na radionici će polaznici fotografirati, snimati koristeći najnoviju tehnologiju, puno razgovarati i u tih nekoliko dana probati napraviti svoj film. Sigurni smo da će u tome i uspjeti.

Voditeljica radionice Movie Trailer, časna sestra Ružica Dodig, višestruko nagrađivana na domaćim i međunarodnim smotrama i festivalima srednjoškolskog filma i voditeljica filmske skupine u Učeničkom domu Paola di Rosa, bavit će se zajedno s polaznicima osmišljavanjem i snimanjem filmskih najava općenito, a posebno najava za kriminalističke priče, koje su već postale njena specijalnost, a za nešto starije polaznike će splitski videoumjetnik Hrvoje Zuanić, inače diplomirao na Odsjeku za film i video i profesor računalstva u Školi likovnih umjetnosti u Splitu, a honorarno zaposlen i kao snimatelj i montažer za index.hr, organizirati radionicu eksperimentalnog filma, na raznolikim razinama, dok će dubrovački audio artist, instrumentalist i skladatelj Haris Čustović, koji je u Dubrovniku završio muzičku školu za violinu i klavir, a u Londonu magistrirao ‘Sound Art’ na University Of Arts – London College of Communication te zatim i diplomirao pedagogiju na Greenwich Universityu, radio kao tonac, producent i dizajner zvuka te proveo četiri godine držeći predavanja, između ostalog, o muzičkoj produkciji i kompoziciji, korištenju tehnologije u izvedbi i teoriji zvukovne umjetnosti na odsjeku moderne glazbe Havering muzičke akademije, voditi radionicu naslovljenu osnove dizajna zvuka i kompozicije glazbe za video i film, čiji je dio i praktičan rad u procesu stvaranja ali i montaže zvuka.

Prijave na sve radionice na Dubrovnik Film Festivalu primaju se najkasnije do nedjelje, 15. listopada, a sudjelovanje na njima je besplatno.

Bogati programi radionica i kvaliteta predavača i voditelja garantiraju s jedne strane vrhunsku edukaciju o različitim sadržajima vezanim za filmsko stvaralaštvo, posebno djece i mladih, a s druge jednako dobru zabavu u opuštenoj atmosferi, pa se očekuje veliki odaziv potencijalnih polaznika.

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)