Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik prvi obranio kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture, čekaju se rezultati

Nakon predaje druge kandidacijske knjiga kojom se Dubrovnik, u završnom krugu, kandidira za naslov Europske prijestolnice kulture 2020. te posjeta stručnog povjerenstva, Dubrovnik je bio prvi grad koji je svoju kandidaturu prezentirao i uspješno obranio pred stručnim panelom Europske komisije.

Sedam članova tima za pripremu dubrovačke kandidature je uz gradonačelnika Andra Vlahušića, zamjenika župana Davorka Obuljena i pročelnicu gradskog Upravnog odjela za kulturu i baštinu Anu Hilje argumentiralo zašto Dubrovniku treba dodijeliti naslov Europske prijestolnice kulture u 2020. godini.

Dubrovački prezentacijski tim zadovoljan je ispunjenim obvezama te s nestrpljenjem iščekuje sutrašnje proglašenje. Na konferenciji za medije sutra, 24. ožujka u 17:15 sati u Muzeju Mimara predsjednik Povjerenstva nezavisnih stručnjaka za izbor hrvatske Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu Steve Green objavit će koji će hrvatski grad ponijeti ovu laskavu titulu. U donošenju odluke Povjerenstvo će se voditi prema šest glavnih kriterija: doprinos dugoročnoj strategiji, europska dimenzija, kulturni i umjetnički sadržaj, sposobnost izvođenja, doseg i upravljanje projektnim ciklusom.

Dubrovnik2020

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *