Input your search keywords and press Enter.

Video iz Dubrovnika oduševio uzvanike

U predstavništvu HTZ u Amsterdamu u četvrtak poslijepodne održana je prezentacija turistićke ponude grada Dubrovnika, a nakon prezentacije održane u utorak u Bruxellesu.
TZ grada Dubrovnika organizirala je ovu prezentaciju u suradnji s Predstavništvom HTZ-a za Benelux i nacionalnom avio kompanijom Croatia Airlines.
Tridesetak uzvanika mahom turističkih agenata i nizozemskih novinara oduševili su se izravnim uključenjem sa Straduna putem video linka. Klapa Kaše izvela je dvije dubrovačke skladbe, a goste je pozdravila na nizozemskom dubrovačka vodička Sanja Živković opisavši što je ono što se vidi – dubrovački Stradun, crkvu sv.Vlaha, palaču Sponza i druge atrakcije UNESCO-vog grada, te je pozvala goste da posjete Dubrovnik i uživaju u brojnim mogućnostima za odmor.

Na početku goste je pozdravio pozdravio direktor Predstavništva HTZ Ivan Novak, a Jelka Tepšić iz TZ Dubrovnika održala je prezentaciju u kojoj su predstavljene turističke mogućnosti našeg grada i okolice.
Video link kojim je omogućeno uključenje na Stradun obasjan sucem na zalasku, Klapa Kaše sa svojim muziciranjem i slika Dubrovnika sve je prisutne zaista iznenadila, komentirali su da je to bio prvi put da se na nekoj turističkoj prezentaciji doživjeli takvo iznenađenje.
Na kraju je izvučena i dobitnica nagradnog putovanja u Dubrovnik, novinarka magazina Telegraaf Vrouw Brigitte Kramer kojoj je predstavnica Croatia Airlinesa za Benelux Ines Lončarić uručila dvije povratne karte za Dubrovnik iz Amsterdama, uz voucher za besplatni četverodnevni boravak u Radisson Blu hotelu u Dubrovačkim vrtovima sunca.
Nakon prezentacije upriličen je tratamenat uz kušanje peljeških i konavoskih vina, hrvatskog pršuta i sira, te slastica koje je priredila nizozemska tvrtka Deli Croatia vlasnice Marijane Šiljeg iz Metkovića.

Prošle godine Dubrovnik je posjetilo nešto manje od deset tisuća nizozemskih gostiju odnosno četiri posto više nego u 2013. Ovog ljeta za Dubrovnik iz Amsterdama će prometovati dvije avio kompanije, utorkom će od 31. ožujka letjeti zrakoplovi Croatia Airlinesa, a u srpnju i kolovozu let uvodi i EasyJet.
Uz danas održanu prezentaciju, Dubrovnik je proteklih dana bio u središtu pozornosti Nizozemaca, jer je prošle nedjelje emitirana epizoda najgledanijeg reality showa „Farmer traži ženu““ koju prosječno pogleda oko 4,4 milijuna gledatelja, a ova ekipa boravila je u našem gradu uz potporu TZ Dubrovnik. Također su u posljednja tri izdanja prestižnog magazina za žene Vrouw obljavljena i dva modna editoriala i reportaža snimljena koncem listopada u Dubrovniku i Konavlima sa slavnom TV voditeljicom Bridget Maasland što je bio zajednicki projekt sustava HTZ.

Jelka Tepšić
Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike
TZ grada Dubrovnika