Input your search keywords and press Enter.

Na vodećem svjetskom turističkom sajmu World Travel Market-u u Londonu, Turistička zajednica grada Dubrovnika, kao jedan od suizlagača na štandu Hrvatske turističke zajednice, predstavlja turističku ponudu grada u čijim je turističkim ostvarenjima britansko tržte godinama na prvom mjestu.

 

Uz ovo predstavljanje, TZ grada Dubrovnika je na WTM-u održala niz sastanaka s britanskim organizatorima putovanja, aviokompanijama i predstavnicima značajnih medija. Izdvajamo sastanak s kompanijom Jet2com koja je najavila povećanje kapaciteta direktnim letovima za Dubrovnik ukupno za 6% u sljedećoj sezoni iz devet zračnih luka u Velikoj Britaniji. Jet2com će započeti s letenjem početkom travnja, a značajno je istaknuti povećanjem kapaciteta na zrakoplovima u travnju i svibnju za 17%. TZ grada Dubrovnika je s Jet2com dogovorila zajedničku on line kampanju za veljaču i ožujak kako bi se poseban naglasak stavio nadogađanja u predsezoni. Održan je i sastanak s British Airways  vezano za zimski red letenja i zajedničku marketinšku kampanju zapromociju Dubrovnika zimi. Za sljedeću sezonu od samog početkaljetnog reda letenja najavljeno je povećanje s dosadašnjih pet dana u tjednu po dva leta, na šest dana po dva leta te srijedom jedan let dnevno, a u zimskom redu letenja 2019/20 letove će imatiponedjeljkom, srijedom i petkom. Predstavnici British Airways-a  izrazili su zadovoljstvo suradnjom s TZ grada Dubrovnika u proteklih nekoliko godina te naglasili kako je upravo ta suradnja bila ključan temelj za razvoj programa i daljnje planiranje letenja iz Londona za Dubrovnik. 

 

Tijekom prvih deset mjeseci 2019. godine, zabilježeno je 196 331 posjetitelja iz Ujedinjenog Kraljevstva, što je 6% više nego lani u istom periodu, a ostvarili su  911 413 noćenja, odnosno 3% više.

Prema informacijama od britanskih partnera, ne očekuje se utjecaj Brexita na booking za Dubrovnik i Hrvatsku, a sto se tiče samogDubrovnika, očekujemo umjeren rast turističkog prometa i u sljedećoj 2020.godini s naglaskom na produženju sezone.

Odjel za komunikacijske taktike

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *