Input your search keywords and press Enter.

Iskustva našeg grada kao „King’s Landinga“ izazvala veliki interes sudionika

Na poziv Španjolske filmske komisije Turistiička zajednica grada Dubrovnika bila je pozvana prezentirati aktivnosti na formiranju filmske turističke ponude i učincima snimanja Igre prijestolja u Dubrovniku. U gradu Tudela, regija Navarra, održan je sastanak predstavnika različitih insitucija i regija u kojima se u Španjolskoj snimala Igra prijestolja. Putem prezentacije koja je izazvala veliki interes sudionika predstavljene su aktivnosti Turističke zajednice grada Dubrovnika povezane uz planetarno popularni serijal, tematske ture obilaska lokacija snimanja, promotivni materijali TZ Dubrovnik , kao i promotivne aktivnosti Dubrovnika povezane sa snimanjem Igre prijestolja na stranim tržištima.

Prilikom susreta u Tudeli potpisana je Deklaracija o suradnji i formirana Mreža španjolskih teritorija na kojima se snimala Igra prijestolja s ciljem razvijanja zajedničkih projekata usmjerenih osmišljavanju formiranju filmskih- turističkh ponuda ovih regija i cijele Španjolske kao destinacije za filmska snimanja.

Sastanku su nazočili predstavnici pokrajina Andaluzije, Valencie, Katalonije, Castille la Mancha i Navarre, te Almerie – teritorija koje su ugostile snimanje serije. Na sastanku, koji je održan pod okriljem filmskog festivala Opera Prima Tudela, svoja izlaganja imali su Eneko Larrarte, gradonačelnik grada Tudela, Carlos Rosado, predsjednik Španjolske Filmske komisije; Koldo Lasa, potpredsjednik Španjolske Filmske komisije; Paulino Cuevas, predsjednik Uprave Euromedia; Fernando Victoria de Lecea, potpredsjednik Udruge produkcijskih stručnjaka Španjolske APPA , Sarvisé Pascual, direktor marketinga španjolske turističke organizacije – Turespaña, te kao gošća Jelka Tepšić iz TZ Dubrovnika.

Putem prezentacije Jelka Tepšić je predstavila aktivnosti Turističke zajednice grada Dubrovnika, tematske ture obilaska lokacija snimanja, promotivne materijale TZ Dubrovnik , kao i promotivne aktivnosti Dubrovnika povezane sa snimanjem Igre prijestolja na stranim tržištima. U prezentaciju su bila uvrštene i informacije HAVC-a i produkcijske kuće „Embassy Films“ Dubrovnik , a posebnu pozornost izazvao je video HBO Adria „ A Day in the life“ u kojemu glumci i članovi produkcijskog tima HBO iznose svoje dojmove o Hrvatskoj kao „domu daleko od doma“ i Dubrovniku kao o „perfektnoj lokaciji filmskih snimanja.“ Prezentaciju je „začinio“ video-clip Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji izvodi naslovnu glazbenu temu serijala Game of Thrones emitiran na kraju PPT prezentacije.Tepšić je odgovarala i na pitanja sudionika koji su bili vrlo zainiteresirani za iskustva Dubrovnika s obzirom na snimanje globalno popularnog serijala u našem gradu. Istom prilikom prvi put je predstavljeno i drugo izdanje mape lokacija „Igre prijestolja“ u Dubrovniku, kojeg je izdala TZ grada Dubrovnika.

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacije, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *