Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik: Ovčara – neispričana priča, u Slobodi

Dana 21.studenog 2016. godine u dvorani kina «Sloboda» u Dubrovniku biti će prikazan dokumentarni film Ovčara-neispričana priča pod pokroviteljstvom i u produkciji Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH.
Riječ je o dokumentarnom filmu u kojem se četvrt stoljeća nakon zločina nad hrvatskim zarobljenicima prvi put dubinski govori što se zaista događalo u ratnom vihoru u Vukovaru. U filmu je detaljno i precizno navedeno ime svakog počinitelja koji nije progonjen, a po prvi put će biti prikazani iskazi onih koji su izvršavali zločine na Ovčari.
Na Ovčari je 20. i 21. studenoga 1991. od 17 sati do 1 sat ujutro ubijeno 276 osoba, a još se traga za posmrtnim ostatcima 76 osoba. Od tristo zarobljenih civila i branitelja koji su izvedeni iz vukovarske bolnice na stražnji izlaz samo su neki na putu do Ovčare spašeni na molbu bolničkog osoblja. Najmlađa žrtva imala je 15, najstarija 84 godine, a među žrtvama je bila i Ružica Markobaši koja je ubijena u sedmom mjesecu trudnoće.
Tijekom snimanja ovog filma došli smo do saznanja o postojanju još najmanje dvije jame u kojima bi se mogli nalaziti preostale osobe za kojima se traga, te je trenutno postupak utvrđivanja točne lokacije.
U Dubrovniku će se održati dvije projekcije – u 17.00 i 18.30 sati, a ulaz će biti besplatan. Za prisustvovanje projekciji potrebno je prethodno se najaviti na broj mobitela 098/1814-333, kako bi osigurali svoje mjesto u dvorani.

Molim da pozovete sve prijatelje, ULAZ JE SLOBODAN, želimo da se istina čuje i vidi, žao nam je što su nam i naše službe do sada krile istinu iz nama nepoznatih razloga, ali ovim filmom će te vidjeti da je glavni, odgovorni i jednini stvarni krivac tzv JNA, da je u pokolju sudjelovalo nekoliko visokih oficira JNA, neki od njih i danas slobodno žive u Hrvatskoj, Bosni i Srbiji, ne dajmo da se istina prikaže drugačijom nego što li je doista…. samo glas svakog od nas može spriječti da ona bude drugačije do li je onakva kakva je doista bila, dodjiite i pogledajte film, koji nedvojbeno govori kako su hrvati hrabri ljudi, kako su umirali hrabro sa krunicom u ruci, pri tome ne moleći zloćince za milost, ovo je jedna od najokrutnijih i najtužnijih priča u povijesti Hrvatskog naroda i ne smije ostati drugačija od onakve kakvom se doista dogodila, ne dajmo da se zaboravi..

Nacionalni sindikat policije MUP-a RH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *