Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik opet postaje centar svjetskog tenisa u kategorijama od 11 do 13 godina

Sedmo izdanje međunarodnog tenis turnira za djecu do 11 i do 13 godina Dubrovnik DUB Bowl ove je godine privuklo igrače iz 65 država svijeta, a radi se o najboljim mladim tenisačima na svijetu koji su nerjetko i prvaci svojih država. Usprkos komplikacijama vezanim uz putovanja, ove godine brojimo dvije nove države sudionice – Maroko i Pakistan. Turnir će se održati na terenima Tenis centra Dubrovnik u Gospinu polju i Tenis Kluba Dubrovnik u Lapadu, od 12. do 18. Srpnja. U proteklih godina Turnir je okupio više od 1.000 djece iz 65 država svijeta, što dovoljno govori o njegovoj popularnosti, a uz službeni natjecateljski dio, mlade buduće zvijezde uživat će i u bogatom popratnom programu Turnira, koji za cilj ima promovirati Grad Dubrovnik.
Uz podršku legendarnog Gorana Ivaniševića, o snazi ovoga Turnira najbolje govore partneri i sponzori koji podupiru projekt iz godine u godinu. Popularnosti i posebnost turnira opazili su i najpoznatiji teniski brendovi poput Yonexa koji pobjendicima Dubrovnik Dub Bowla nudi jednogodišnji ugovor.
Veliki uspjeh turnira prepoznat je i sa strane prestižne IMG akademije na Floridi gdje će pobjedici DubBowla imati priliku besplatno trenirati. Zbog kvalitete i uspješnosti turnira, pobjednici ovoga Turnira otići će s pozivnicama za sudjelovanje na svjetskom juniorskom prvenstvu do 14 godina u Francuskoj „Les Petits As” , kao i „Wild Card” za „Little Mo” i Zadar Tennis Europe Open.
Vrijedi naglasiti da je od 2018. Grad Dubrovnik, prepoznajući sportski, promidžbeni i posljedično gospodarski učinak Dubrovnik Dub Bowl-a, naš turnir uvrstio među sportske manifestacije od važnosti za Grad. Uz to, posebno je važno naglasiti da na turniru sudjeluju i dubrovačka djeca, čime im se omogućuje neprocjenjivo međunarodno tenisko iskustvo. Kontinuirano zadovoljstvo mladih sudionika, potencijalnih zvijezda tenisa, užitak roditelja, odlična atmosfera, profesionalna organizacija, te jedan od najljepših gradova na svijetu pokazali su se izvrsnom kombinacijom i samim time postali glavni motivatori unapređenja turnira u svakom segmentu.

Dubrovnik DUB Bowl više je od običnog turnira – to je mjesto je gdje se djecu podučava fair playu, toleranciji, uvažavanju različitosti. Dubrovnik DUB Bowl mjesto je gdje je svaki sudionik zvijezda bez obzira na rezultat.


Pasko Barović
Direktor Turnira Dubrovnik DUB Bowl

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)