Input your search keywords and press Enter.

Epiteti poput „skrivenog dragulja“ „ hot odredišta“ ili odabira za neizostavnu posjetu „jednom u životu“ svrstavaju Dubrovnik među svjetske hit-destinacije.

A medijske objave rezultat su impresija koje izravnim kontaktima oblikuju djelatnici TZ Dubrovnik, lokalni vodiči, hotelijeri, ugostitelji , turistički agenti, vozači i građani Dubrovnika s kojima se, nerijetko, susreću strani novinari kako bi čuli i onu drugu stranu priče. Privlačan inozemnim medijima – od onih tradicionalnih tiskanih, do internetskih portala i blogova, filmskih produkcija i produkcijskih kuća koje snimaju različite promotivne kampanje, od početka godine Dubrovnik je posjetilo gotovo tri stotine predstavnika medija.

Turistička zajednica grada Dubrovnika ugostila ih je samostalno i u suradnji sa sustavom HTZ u zemlji i inozemstvu. Ugostili smo predstavnike medija iz Kine, Brazila, Indija, Afganistana, Kanade, Novog Zelanda, dok su države iz kojih najčešće dolaze SAD , Velika Britanija, Irska, Fancuska, Španjolska, skandinavske zemlje, Njemačka, Nizozemska, Belgija.

Ove godine dva puta na Yahoo!Travel portalu, više puta u globalnom magazinu za putovanja Conde Nast Traveller- američko izdanje; izlistan na listi najboljih destinacija za umirovljenje po prestižnom magazinu Forbes, preporuke za izvrsnu hranu, romantično odredište. Pera putopisaca poput Rick Stevesa ili TV prilozi američkog voditelja CBS Peter Greenberga.. koji su nas ove godine posjetili ,potvrda su ogromne popularnosti na svjetskim turističkim tržištima, posebno američkom u na kojem ostvarujemo i velika povećanja broja gostiju.. O Dubrovniku kao gradu u zidinama piše i britanski BBC , The Guardian, The Independent i brojni drugi britanski mediji, ali i mediji diljem Europe.

Važno je istaknuti da većina novinara koji dolaze kod nas, već dobro poznaju Dubrovnik kao grad specifične ljepote i kvalitetne turističke ponude. Gostujućim novinara pristupa se na način da se program prilagođava posebnim interesima, preferencijama i mogućnostima svakog od pojedinih medija, s ciljem što kvalitetnije promocije Grada.

U siječnju 2015. s ciljem najave emitiranja pete sezone serijala Game of Thrones , u suradnji s producentskom kućom HBO organizirali smo putovanje devetnaest inozemnih medija sa svih kontinenata, a rezultat su bile zaista brojne objave u različitim medijima diljem svijeta koje su prezentirale Dubrovnik kao King’s Landing. U ovoj grupi je bio i novinar njemačkog lista Der Spiegel http://bit.ly/1YjcJfq

Popularnost Dubrovnika kao lokacije snimanja ovog planetarno popularnog serijala, uvjetovala je da i drugi mediji objavljuje napise o našem gradu u kontekstu serije Igra prijestolja, te francuski „Paris Match“ jedan najpoznatijih francuskih tjednika s nakladom od šesto tisuća primjeraka ,donosi priču novinarke Anne-Laure Le Gall u lipnju ove godine http://bit.ly/1MuQSOh . Tijekom cijele godine ugošćavamo medije kojima je u fokusu Dubrovnik kao Kraljev Grudobran. (linkovi na objave na listi u privitku)

Ističemo kako je sve više novinara posebnih interesa koji dolaze raditi specifične teme,očit je porast interesa za gastonomiju kao jednog od ključnih motiva odabira turista za putovanja. Kako je u našem gradu sve više zanimljivih ugostiteljskih objekata , mladih i ambicioznih chefova i kreatora hrane, putem inozemnih medija ostvaruje se i sjajna promocija , „novog vala“ dubrovačke gastronomije.(preporuka portala Food Republic http://bit.ly/1zoZZDM)

Njemački Mercedes Benz magazine i autor Titus Arnu svom web i tiskanom izdanju u svibnju donosi veliku priču o našem gradu – kao zemlji čuda, uz razgovore s mladim poduzetnicima i umjetnicima, ali i starim ribarom, upoznavajući odabranu klijentelu s Dubrovnikom kao idealnom destinacijom za posjetu. http://bit.ly/1IflkZJ

Nedavna objava na globalnom protalu Yahoo!Travel urednice Paule Froelich , gdje naš grad pretpostavlja Francuskoj rivijeri, a koju su u Dubrovniku ugostili ALH hoteli uz potporu i suradnju s TZ grada Dubrovnika sigurno će donijeti daljnjem jačanju interesa američkih turista za Dubrovnik http://yhoo.it/1L0IRKT. Dubrovnik se na ovom portalu pojavio u 2015. godini čak dva puta, prvi put http://yhoo.it/1M81y30 gdje se predlaže trodnevni vikend boravak u Dubrovniku.

Uz objave u tiskanim meidjima i internetskim portalim,a blogovima i slično, iznimno bitna je i prmocija koja se ostvaruje putem socijalnih mreža – Instagrafam, Facebooka i Twittera putem kojih novinari za vrijeme svog boravka u Dubrovniku sa svojim pratiteljima dijele svoje oduševljenje Dubrovnikom.

Pred nama je ponovno intenzivno razdoblje posjeta inozemnih medija, kroz cijeli rujan ugošćavamo pedesetak novinara,a takva se dinamika nastavlja i u listopadu. U vrijeme gastronomske manifestacije Good Food Festival 2015. u našem će gradu boraviti dvanaest novinara iz Norveške, Švedske, Finske, Švicarske, Nizozemske, Španjolske i Njemačke koji će popratiti program ovogodišnjeg festivala.

U privitku se nalazi lista s linkovima na objave u inozemnim medijima tijekom 2015.

TZ Grada Dubrovnika

linkovi na objave 2015.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.