Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik ima doprvakinju Hrvatske u atletici

Hrvatska dobila prve državne prvake Telemach Dana sporta

Split je od 12. do 18. srpnja domaćin Državne završnice Telemach Dana sporta u graničaru i atletici. Najbolji amaterski sportaši koji su se kvalificirali na turnirima koji su ove godine održani u čak 23 grada diljem Hrvatske druže se i natječu s vršnjacima u potpunosti besplatno.

Prva natjecanja održana su za godište 2012. i mlađi. Napeta natjecanja u graničaru iznjedrila su tri pobjedničke ekipe: zlato putuje u Prelog koje je osvojila ekipa Vatreni Zmajčeki, srebro je osvojila ekipa Mladost iz Osijeka, dok su brončani ekipa Podravski Tornado iz Koprivnice.

Atletska staza Parka Mladeži u Splitu ugostila je finala u utrci na 60 metara za godište 2012. i mlađi.

Poredak po kategorijama:

Dječaci

  1. Maro Šeperac (Sisak)
  2. Fran Fotak (Čakovec)
  3. Lovro Bermanec (Prelog)

 

Djevojčice

  1. Jana Uzel (Virovitica)
  2. Nikol Koprivica (Dubrovnik)
  3. Loreta Klarić (Zadar)

Najbolji mladi amaterski sportaši Hrvatske će se od 12. srpnja do 31. srpnja u Splitu boriti za titulu državnih prvaka Plazma Sportskih igara mladih u svojim sportskim disciplinama, te  za plasman na Međunarodno finale koje će se održati u kolovozu u Splitu.

Raspored održavanja prema sportovima:

12.7.- 18.7.- Telemach Dan sporta

19.7.-21.7. – Stolni tenis, Šah (pod pokroviteljstvom FIDE), Hrvatska pošta Cup u tenisu, Odbojka na pijesku

20.7. do 22.7. – Coca-Cola Cup (Ž)

21.7. do 23.7. – Coca-Cola Cup (M) 2003. godište

22.7. do 24.7. – Coca-Cola Cup (M) 2006. godište

26.7.- 28.7.-   Odbojka i mali nogomet 2010. godište

29.7.- 31.7.- HEP rukomet i Kinder ulična košarka

U skladu s nastojanjima Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja, Coca-Cola na svim natjecanjima provodi program prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život. Time na poticajan način želi educirati mlade o pravilnom zbrinjavanju ambalažnog otpada. Ovim programom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitom višegodišnjom inicijativom Svijet bez otpada.

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

Plazma Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, ove godine obilježava 25. obljetnicu postojanja. Veliki jubilej proslavit će se 20. kolovoza u Splitu u sklopu svečanog zatvaranja. Događanju će prisustvovati mnogobrojne svjetske sportske zvijezde uz prigodni zabavni program za sve sudionike Međunarodne završnice iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, te građana i posjetitelja Splita.

Tihana Butorac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)