Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik i Zagreb predstavljeni na Olimpijskim igrama u Riu

Svjetski sportski događaj 2016. godine – Olimpijske igre u Rio de Janeiru, u Brazilu, odabrane su kao najbolja moguća prigoda za predstavljanje hrvatske turističke ponude, posebno gradova Zagreb i Dubrovnik.

Turističku zajednicu grada Dubrovnika u Brazilu predstavlja direktorica Romana Vlašić. U Rio de Janeiru, u nedjelju 7.kolovoza otvorena je Hrvatska kuća, koju je uspostavio Hrvatski olimpijski savez i koja predstavlja mjesto susreta medija, sportaša i svih ljubitelja Hrvatske za vrijeme trajanja ovog prestižnog sportskog događaja.

U nedjelju, 7.kolovoza, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša otvorio je Hrvatsku kuću u organizaciji HOO-a., kojom prigodom je naglasio važnost Hrvatske kuće za turističku, kulturnu i gospodarsku promociju naše zemlje, te posebno zahvalio TZ grada Dubrovnika i TZ grada Zagreba na suradnji, naglasivši kako je time djelovanje Hrvatske kuće dobilo svoje pravo značenje. Za potrebe Hrvatske kuće zakupljen je kongresni dio hotela Sao Francisco u centru Rio de Janeira. Otvaranju su nazočili brojni uzvanici, među kojima su bili veleposlanik RH u Brazilu Željko Vukosav, predsjednik Komore za gospodarstvo, turizam i kulturu Brazil-Hrvatska u Rio de Janeiru Ottavio Villarinho, konzulica RH i diplomatska savjetnica Diana Štrkalj, te brojni gospodarstvenici i novinari.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić i Luka Benko iz Turističke zajednice grada Zagreba u ponedjeljak, 8.kolovoza održali su uspješnu prezentaciju turističke ponude Dubrovnika i Zagreba za 150 braziliskih touroperatora, turističkih agenata i novinara. Nazočne je uvodno pozdravio Veleposlanik RH u Brazilu, Željko Vukosav. Brazilci su pokazali oduševljenje onim što im Dubrovnik i Zagreb mogu ponuditi, dok je vrhunac večeri bio kad je Ranko Ćetković, pomoćnik glavnog tajnika za marketing HOO-a izvukao sretnu dobitnicu tjednog putovanja za dvoje u Dubrovnik i Zagreb. Uzvanici su uživali u hrvatskim delicijama kulinarskih majstora Dragića i Škendera, te odličnim hrvatskim vinima.

Danas u 11:00 sati, po lokalnom vremenu u Hrvatskoj kući će se održati primanje za nogometni klub Villa Croatia, čiji igrači su brazilci iz jedne od tamošnjih „ favela“. Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša će im uručiti hrvatske dresove, a Romana Vlašić, direktorica TZ grada Dubrovnika i Luka Benko iz TZ grada Zagreba pokloniti posebno izrađene majice sa slikom Dubrovnika i Zagreba, kao i promotivne materijale. Za 12 sati zakazana je konferencija za medije i proslava prve hrvatske zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Dubrovnik je u 2015.godini posjetilo 13533 gostiju iz Brazila, što je bilo 10 posto više nego 2014.godine, a ostvarili su 35689 noćenja ili za 13 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Očekuje se da će ovo predstavljanje Dubrovnika na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru imati svoje učinke ne samo na tržištu Brazila već i šire.

Sandra Milovčević, koordinator Odjela za komunikacije, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.