Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik – Grad glazbe

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je danas ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damira Milata te dirigenta i glazbenog direktora festivala opernih arija „Tino Pattiera“ Noama Zura.

Ravnatelj Damir Milat upoznao je gradonačelnika s planovima za daljnji rast festivala koji se ove godine održava u vremenu od 1. do 6. srpnja, dok je maestro Zur pritom pohvalio predan rad i profesionalnost Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Gradonačelnik je iznio prijedlog da se već najesen počne raditi na brendiranju Dubrovnika kao grada glazbe i to u suradnji Grada, Orkestra i Turističke zajednice. Ideja je da se sva kvalitetna glazbena događanja objedine u jedinstveni godišnji program „Dubrovnik – City of Music“ koji bi činio dio ukupne turističke i kulturne ponude Grada.

Noam Zur, izraelski dirigent koji živi i radi u Njemačkoj, a dirigira koncertima u najprestižnijim europskim i svjetskim dvoranama, ima iscrpno iskustvo i u organizaciji glazbenih događanja. Stoga se rodila ideja da se u okviru programa „Dubrovnik – grad glazbe“ organizira svjetsko natjecanje mladih glazbenika.

Međunarodni festival ‘Tino Pattiera’ nosi ime i organizira se u znak sjećanja na svjetski poznatog opernog pjevača, tenora Tina Pattieru, rođenog 1890. u Cavtatu. Podsjetimo se, Tino Pattiera bio je veliko i slavno ime europskih i svjetskih opernih kuća prve polovice 20. stoljeća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.