Input your search keywords and press Enter.

DUBROVNIK FLOWER MARKET CVJETNI VIKEND U DUBROVNIKU

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika u Dubrovniku će se od 1. do 3. travnja održati manifestacija“Dubrovnik Flower Market”, koja nudi bogat trodnevni program posvećen svijetu cvijeća  i vrtlarstva.

U sklopu ove manifestacije održat će se već tradicionalni sajmovi iprodaja cvijeća, u petak 1. travnja na šetnici u Uvali Lapad od 10 do 18 sati, a u subotu, 2. travnja u parku Luja Šoletića u Gružu od 7.30 do 16 sati. Ove godine na sajmu sudjeluju Vrtlard.o.o., CZR Josipovac, Ankora d.o.o., OPG Meštrić, Agrovrt Metković, Vrtni centar Valent, OPG Bagić, Proizvođač cvijeća ipresadnica Mesić te OPG Varvir. Šetnjom kroz sajam cvijeća možete dobiti savjete i ideje o uređenju vlastitog biljnog kutka, vrtai okućnice. U petak, 1. travnja od 10 do 12 sati, u Uvali Lapad održat će se Info kutak o štetnosti pajasena, u organizacijiVrtlar d.o.o. te Javne ustanove za zaštitu prirode. Cilj ovog projektaje informirati javnost u svrhu podizanja svijesti o negativnom utjecaju pajasena, kao u ostalom od svih invazivnih stranih vrsta iposljedicama koje nastaju kad se iste udomaće. Drugog dana manifestacije, u Parku Luja Šoletića  od 9 do 13 sati organizirana je “Ambulanta za biljke gdje će se svi posjetiteljimoći posavjetovati o zdravlju i zaštiti biljaka sa stručnim osobljem Kristinom Skvrce, dugogodišnjom cvjećarkom i dipl. aranžerkominterijera, Zrinkom Kesić, dipl.ing.agr., Tajanom Vulević, specijalisticom rasadničarstva te Vladimirom Vuletićem, dipl.ing.agr.

Dani otvorenih vrata u cvjećarnicama za sve ljubitelje cvijeća ivrtlarstva s prigodnom ponudom, bogatim izborom sadnica cvijeća, povrća i začinskog bilja organizirani su u petak 1. i subotu 2. travnja u trgovinama Ankora d.o.o. u Zatonu i Gružu, CvjećarnicaCvijet by Kike, Cvjećarnici Patrea te kućici Vrtlar na Pilama.

Osim tradicionalnog sajma cvijeća, ove godine program je obogaćen vođenom turom “Dubrovački đardini” autorice Vesne Barišić, koja će ispričati kako su izgledali dubrovački đardini, što u tradiciji predstavlja ljuta naranča i šipak, odakle  vihojle, ranunkulei bogiše u našim vrtovima. Kroz ovo vođenje i đir Pilama, prostorom koji i danas obilježava ulica Iza vrta, otkriti će se skrivene oaze zelenila unutar zidina, kao i nezaobilazne samostanske đardine, te pokušati osvijestiti značaj đardina u urbanizmu grada Tematski razgled organizira se besplatno za posjetitelje i građane u petak u 16 sati, u subotu u 14 sati ispredTIC-a Pile te u nedjelju u 10 sati uz obaveznu potvrdu dolaska do četvrtka, 1. travnja, do 12:00 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju 3.travnja, organizirana je Radionica branja i pripremanja samoniklogbilja na Lopudu.  Voditeljice radionice Jadranka Ničetić i Katija Živković vodit će Vas kroz berbu te pripremu i kušanje nabranogbilja u restoranu Mandrač na Lopudu. Cijena kotizacije iznosi 75kn, a uključuje kavu, limunadu, komad torte, tiskanu brošuricu i radionicu pripreme jela od nabranog bilja. Prijevoz nijeorganiziran, a redovna brodska linija za Lopud, u nedjelju ide izLuke Gruž u 9.30 sati, a povratak je u 18.15 sati s otoka Lopuda.Obavezna je prijava za sudjelovanje do petka, 1.travnja, do 18:00 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011.

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.