Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik Eko 2017.

Zadovoljstvo mi je obavijestiti Vas da će ABYSS DUBROVNIK centar za ronjenje i sportove na vodi i RONILAČKI KLUB DUBROVNIK i ove godine, po 22. put organizirati Centralnu ekološku akciju čišćenja podmorja pod nazivom «DUBROVNIK EKO 2017.»

U subotu 20.05.2017. s početkom u 10 sati (prijedlog je područje od Porporele do Šulića i predio ispod Komarde i plaže Banje do Ville Dubrovnik) , a u kojoj će sudjelovati ronitelji iz zemlje i inozemstva (cca. 140).

Za sve sudionike Centar za ronjenje i sportove na vodi ABYSS DUBROVNIK organizira u nedjelju zaron na jednoj od mnogih atraktivnih lokacija u dubrovačkom akvatoriju

Na akciju se kreće ispred Uvale Solitudo (RK DUBROVNIK) i ispred Hotela Valamar President (ABYSS) u 9 sati . Ručak za sudionike je predviđen nakon Akcije u 12 sati na plaži BANJE. Organizatori i potpora su ABYSS DUBROVNIK centar za ronjenje i sportove na vodi, Ronilački klub Dubrovnik, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatski ronilački savez, Grad Dubrovnik, TZ Grada, Dubrovačko neretvanska županija, TZ Županije, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, Županijska lučka uprava Dubrovnik, Lučka kapetanija, Ledo, Sunsail.

Smještaj ronitelja za sudionike koji dolaze izvan Dubrovačko-neretvanske županije osiguran je u dubrovački hotelima (Valamar, ALH, Importenne resort, Lero, Maestrali, Hotel Lapad, Hilton, Park, Radisson blue, Rixos-Libertas, Sheraton, Dubrovnik riviera hotels, Petka itd.). na način da se prijave na mail antun64@yahoo.com te dobiju povratnu informaciju da je prihvaćena prijava i u kojem su hotelu smješteni.

Ekološke akcije se organiziraju kao priprema turističke sezone i imaju za cilj čišćenje podmorja i podizanje ekološke svijesti. Uključivanjem ronitelja iz cijele Hrvatske (Osijek, Županja, Zagreb, Sisak, Rijeka, Split, Imotski, Korčula, Dubrovnik), BiH ( Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Neum), Makedonije ( Ohrid, Skopje) te pripadnika EUFORA (Trebinje) Akcija nastavlja kontinuitet međunarodnog karaktera.

Način na koji je organizirana postaje ogledni primjer za mnoge druge gradove koji znaju kazati da smo mi, za njih, postavili ljestvicu (standarde) previsoko.

S poštovanjem, Antun Perušina

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)