Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik je od 4. do 6. ožujka domaćin Završnice ovogodišnjeg Državnog prvenstva osnovnih i srednjih škola u badmintonu. Za titulu najboljih u državi borit će se ukupno 24 ekipe iz cijele Hrvatske.
Svečana ceremonija otvorenja prvenstva održat će se u Osnovnoj školi Marina Držića, u srijedu u 8 sati.
Organizatori natjecanja su Hrvatski školski sportski savez i Školski športski savez Dubrovačko-neretvanske županije, a prvenstvo u badmintonu najavio je glavni tajnik HŠSS-a Hrvoje Čustonja. „Svi sudionici Završnice državnog prvenstva su pobjednici svojih županija u badmintonu, tako da je stvarno riječ o najboljim školskim ekipama u Republici Hrvatskoj. Inače, kroz školski sport godišnje prođe oko 90 000 djece, tako da Završnica državnog prvenstva okuplja najbolje među njima.“, izjavio je Čustonja.
Učenici školskih sportskih društava za titulu najboljih u državi svoje mečeve odigrat će u osnovnim školama Marin Držić i Ivan Gundulić. Live stream svečanog otvorenja prvenstva, kao i najzanimljivije mečeve, možete pratiti na portalu www.skolski-sport.hr, dok će rezultati i ostale novosti biti objavljivani na Twitter i Facebook stranici HŠSS-a.
Završnica državnog prvenstva u badmintonu u Dubrovniku druga je po redu u seriji od 10 Završnica različitih sportova koje će se idućih mjeseci održavati diljem zemlje. Pobjednici Završnice DP-a nerijetko nastupaju i na Svjetskim školskim prvenstvima predstavljajući Hrvatsku.

Više o samom prvenstvu, ždrijebu i satnicama pronađite ovdje:OSNOVNE INFORMACIJE_badminton-2015

Goran Jukić
Milan Gudeljević
www.skolski-sport.hr