Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik dobio prestižnu “Zlatnu Jabuku”

Danas se u palači Sponza održala svečanost dodjele posebnog priznanja Zlatna jabuka koje dodjeljuje F.I.J.E.T. Svjetska udruga turističkih novinara i pisaca o turizmu (Federation Internationale des Journalists et Ecrivains du Tourisme ).

Ovo prvo prestižno priznanje Grad Dubrovnik je dobio 1996. godine, a u ovoj godini našem se gradu dodjeljuje za sveukupnu povijesnu baštinu i kulturu visokih svjetskih standarda, te manifestaciji Dubrovačke ljetne igre kao vrhunskom najprestižnijem kulturnom događaju iznimno duge tradicije.

Ovaj medijsko- turistički Oskar je preuzeo Gradonačelik Dubrovnika Andro Vlahušić i intendantu Dubrovačkih ljetnih igara Mladenu Tarbuku uručio je predsjednik FIJET-a Tijani Haddad, dok je Povelja „Zlatne jabuke“ uručena i direktorici TZ grada Dubrovnika, Romani Vlašić.

Uz prigodnu zahvalu udruzi FIJET, gradonačelnik Vlahušić izjavio je da naš grad  grad svim posjetiteljima, turistima i umjetnicima daruje svoje srce.

Tijani Haddad, predsjednik udruge FIJET, u svom govoru istaknuo je kako je Dubrovnik dobio „Zlatnu jabuku“ 1996.godine, neposredno nakon Domovinskog rata, kao simbolično priznanje činjenici da se usprkos napadima kao posljedica rata uspješno očuvao svjetsko kulturno blago. Istaknuo je da današnja nagrada pripada Dubrovniku kao gradu čiji značaj izlazi iz  okvira Hrvatske i da je Dubrovnik turistička destinacija koje je blago cijelog svijeta.

Foto: dubrovnik.hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.