Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik dobio 13 novih koordinatora volontera

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai u sklopu projekta “DU, you volunteer?” održala 7. i 8. travnja 2017. godine posljednji,treći modul edukacije Menadžment volonterskih programa u prostorijama DUSABa.

Trenerice, Katarina Capor i Sandra Dubravčević polaznike edukacije su upoznale sa značenjem i važnošću procesa supervizije, evaluacije volontera i volonterskih programa te svrhom vrednovanja i nagrađivanja volontera kao i dobrobitima koje donose i volonterima i organizacijama. Teme su obrađivane prema novom Nacionalnom kurikulumu koji je osmislila Hrvatska mreža volonterskih centara.

Ovaj edukacijski ciklus uspješno je završilo 13 sudionika koji su stekli naziv koordinatora volontera. To su predstavnici: Osnovne škole Marina Getaldića, Međunarodnog sveučilišta Libertas, udruge Čovjek na zemlji, plesno – edukativne udruge “Convivo”, Udruge Maro i Baro, Streljačkog društva “Dragovoljac”, udruge “Zajedno do zdravlja”, Dubrovačke udruge skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija DUSAB, UR Institute i Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai.

Ovo je Udruzi Bonsai 8. održana edukacija na području Dubrovnika i okolice. Menadžmentom volonterskih programa usvajaju se alati za uspostavljanje novih ili unapređenje postojećih volonterskih programa kod organizatora volontiranja, ali i jača suradnja aktera uključenih u razvoj volonterstva na području grada Dubrovnika. Sudionicima su predstavljeni i standardi kvalitete za volonterske programe koji će ujedno biti tema okruglog stola početkom svibnja u Dubrovniku u organizaciji Udruge Bonsai, a na kojem će gošća biti Tanja Tešija iz Regionalnog volonterskog centra Split.

Zadnji dan edukacijskog ciklusa proslavljen je i 7. rođendan glavnog programa Udruge Bonsai – Volonterskog centra Dubrovnik koji je nastao s ciljem razvoja i promocije volonterstva na našem području. Tom prigodom premijerno je prikazan promo video o Volonterskom centru.

Projekt lokalnog volonterskog centra “DU, you volunteer?” kroz kojeg se provodila edukacija Menadžment volonterskih programa financiran je od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Sandra Dubravčević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.