Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik dao podršku Nimesu za upis na UNESCO-v popis zaštićene svjetske baštine

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je danas gradonačelnika francuskog grada Nimesa Jean-Paula Fourniera te potpisao podršku za kandidaturu Nimesa za upis na popis zaštićene svjetske baštine UNESCO-a.

Gradonačelnik Nimesa sa suradnicima sudjeluje na drugom Europskom festivalu turizma i strategije koji se ovih dana održava u Dubrovniku, a gradonačelniku Vlahušiću zahvalio se na prijemu u gradskoj upravi i predstavio ovaj francuski, mediteranski grad poznat po bogatoj povijesnoj graditeljskoj baštini.

Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako sa zadovoljstvom daje podršku kandidaturi, a na primjeru Dubrovnika pokazao kako upis na UNESCO-ov popis svjetske baštine nije samo zaštita građevina već i poštivanje kulture života kroz stoljeća, a prema tome i obveza sadašnjih generacija za budućnost. Naveo je Dubrovački zimski festival koji je uz sva pravila očuvanja baštine u grad doveo život, na moderan način, a za koji je dobio i čestitke iz samog vrha UNESCO-a.

Gradonačelnik Fournier rekao je kako će Nimes učiti iz iskustva Dubrovnika i svakako ga uzimati za primjer jer žele biti živi grad koji poštuje svoju prošlost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)