Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik bi mogao dobiti i domaćinstvo Europskog prvenstva

Treću godinu zaredom suncem okupani Dubrovnik u potpunosti je spreman za Europski judo kup i dolazak 310 judoka iz 26 države. Uoči natjecanja u subotu 1. i nedjelju 2. travnja, za koje je ulaz u dvoranu Gospino polje besplatan, održana je najavna konferencija za medije.

Nakon što je prvo izdanje Europskog kupa okupilo 130 judoka, a druge godine 209 natjecatelja, ove godine se prijavilo 310 judaša i judašica iz cijelog svijeta. Među njima je i 50 hrvatskih predstavnika, a predvode ih europska prvakinja do 23 godine, Ivana Šutalo (preko 78 kg), te olimpijka Barbara Matić (do 70 kg).

– Nastup u Dubrovniku je uvijek posebno iskustvo i idealna priprema za Europsko prvenstvo u Poljskoj (Varšava, 21. – 24. travnja) – najavila je domaća predstavnica Ivana Šutalo iz JK Dubrovnik, proglašena i sportašicom Grada Dubrovnika. Stjepo Roko, najzvučnije domaće ime, kaže:

– Poseban je osjećaj boriti se na domaćem tatamiju. Organizacijski i logistički dio pripremljen je na najbolji način, a sad je na nama natjecateljima da pokažemo što znamo. Moja forma je u uzlaznoj putanji i vjerujem da mogu ući u borbu za medalje.

Glavni tajnik Hrvatskog judo saveza, Hrvoje Lindi, ekskluzivom je odgovorio na pitanje o komentarima čelnika europskog juda o Europskom kupu u Dubrovniku:

– Koliko su svi zadovoljni potvrđuje i interes Europske jude unije o mogućnosti organizacije Europskog prvenstva za mlađe seniore sljedeće godine upravo u Dubrovniku. Isto je i s velikim sudačkim seminarom koji je ove godine organiziran u Rimu.

– Otvorenje, koje je u subotu u 16 sati bit će nešto drugačije, atraktivnije, a nakon otvorenja, slijedi finalni blok i Kids Day na koji pozivamo svu djecu iz Dubrovnika i okolice – izjavio je Frano Stjepović, predsjednik judo kluba Dubrovnik 1966.

– I ove godine napredujemo u broju natjecatelja i država koje nam dolaze te je važnost Europskog kupa za Dubrovnik izniman. Kada se uzmu u obzir i druga sportska događanja, vidi se jasan napredak i gospodarski te promocijski učinci – rekao je Miho Katičić, pročelnik za sport grada Dubrovnika.

– Kako sam i osobno vidio odličan rad judo trenera s djecom u našoj županiji ne čude sve bolji rezultati, veliki talent i ovako veliko natjecanje kao što je Europski kup. Čestitam organizatorima i Županija je s ponosom pokrovitelj natjecanja –

istaknuo je Davorko Obuljen, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije.

U subotu i nedjelju kvalifikacijski dio počinje u 10 sati. Svečano otvorenje i finalni blok je u subotu u 16 sati, dok je finalni blok u nedjelju u 15 sati. Ždrijeb će se znati u petak u 20 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *