Input your search keywords and press Enter.

Dubrovačko-neretvanska županija partner Međunarodnog sajma o poljoprivredi

Dubrovačko-neretvanska županija je ove godine uz Virovitičko-podravsku županiju partner osmog Međunarodnog sajma inovacija o poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2015. Sajam se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva poljoprivrede te Ministarstva poduzetništva i obrta.

Na AGRO ARCI će se od petka 8. do nedjelje 10. svibnja predstaviti domaći i inozemni izlagači sa više od 200 inovacija iz područja poljoprivrede i prehrambene industrije. Dubrovačka županija će se predstaviti raznim delicijama poput sušenih smokava, arancina, pršuta i najboljih vina.

Sajam će se održati ovogodišnjem gradu domaćinu – Trilju.

Cilj ovog sajma je povezati proizvlođače s inovatorima i akademskom zajednicom, potaknuti ulaganja i inovacije te nove tehnologije u ovoj gospodarskoj djelatnosti, ali i potaknuti raspravu o bitnim temama za razvoj poljoprivrede u Republici Hrvatskoj.

Naglasak se također stavlja i na uključivanje mladih u razvoj poljoprivrede pa će se na tu temu 9. svibnja, također u sklopu sajma, održati cjelodnevna konferencija Mladi i poljoprivreda: iskustva i perspektive.