Input your search keywords and press Enter.

Dubrovačkim umjetnicima uručene zahvalnice Grada Vukovara i Memorijalnog centra

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Ana Hilje i predsjednik Kulturnog vijeća Grada Dubrovnika Marin Ivanović uručili su danas zahvalnice Grada Vukovara i Hrvatskog memorijalnog centra Domovinskog rata dubrovačkim umjetnicima koji su poklonili svoje slike za uređenje hostela “Dubrovnik”.

 

“Koristim priliku da se u ime Grada Dubrovnika i Grada Vukovara te Memorijalnog centra zahvalim svima vama i svim vašim prijateljiam koji su donirali svoje slike. Ovo je jedna prelijepa stvar. Vaše slike krase hostel koji nosi ime našeg Grada”, kazao je gradonačelnik Vlahušić ističući kako je ovo samo jedno od područja na kojima surađuju gradovi prijatelji.

“Jako puno surađujemo s Vukovarom i pomažemo gdje možemo. Sjetimo se samo kako nam je bilo tijekom rata. Bili smo sretni kada bi nam netko poslao samo jednu torbu s bilo kakvom hranom. Vodu nismo imali. Sad smo na sreću u drugoj situaciji i najsretniji smo kada možemo pomoći”, zaključio je gradonačelnik Andro Vlahušić upućujući još jednu zahvalu svim umjetnicima koji su prepoznali ovu vrijednu inicijativu.

Prema riječima predsjednika Kulturnog vijeća Grada Dubrovnika Marina Ivanovića kulturna suradnja Dubrovnika i Vukovara nastavlja se i dalje, pa tako su dubrovački umjetnici dobili poziv da iduće godine sudjeluju u likovnoj koloniji koja će se održati u Vukovaru.

Podsjetimo, 40 dubrovačkih umjetnika donirali je 44 svoja umjetnička djela za hostel “Dubrovnik” koji se nalazi u sklopu Memorijalnog centra Domivinskog rata u Vukovaru.

Inicijativu da u suradnji s dubrovački umjetnicima Grad Dubrovnik osigura opremanje hostela koji nosi ime našeg grada pokrenuo je gradonačelnik Andro Vlahušić tijekom posjeta Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru i gradilištu hostela u studenom prošle godine, a da bi se ideja provela u djelu značajno su pomogli zamjenica Tatjana Šimac Bonačić i pročelnica Ana Hilje, te naravno dubrovački umjetnici bez kojih akcija ne bi bila moguća.

Hostel „Dubrovnik“ u sklopu Hrvatskog memorijalnog centra Domovinskog rata otvorio je svoja vrata početkom rujna, a prvi gosti hostela bili su upravo učenici dubrovačkih osnovnih škola.

Grad Dubrovnik osim donacije od 200 tisuća kuna za obnovu Vukovarskog vodotornja, simbola žrtve i pobjede u Domovinskom ratu donirat će i 85 tisuća kuna za ugradnju i opremanje jednog dječjeg igrališta u Vukovaru, s tim da proizvođač opreme i izvoditelj radova bude s područja Slavonije. Tijekom ove godine Grad Dubrovnik je povećao i broj vukovarskih stipendista koje financira Grad Dubrovnik s pet na deset. Osim financijske pomoći Grad Dubrovnik razvija suradnju s gradom Vukovarom i kroz brojne druge aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *