Input your search keywords and press Enter.

Danas u 10 sati iz Gruža prvi puta je službeno zaplovio Dubrovački Vaporetto, projekt kojeg su pokrenuli Grad Dubrovnik, Libertas i rezervat Lokrum.

Glavna ideja je u povezivanju izvan gradskih prostora i plaža s Gradom. Prvo isplovljavanje imao je brod Princ koji povezuje dvije obale Gruškog zaljeva, Copacabanu, Solitudo, Cavu i President.

Prijevoz narančastim brodom moguć je svakodnevno s polascima u 9.00 odnosno 10.00 sati iz Gruža (preko puta place). Povratak je prema redu plovidbe predviđen u 17.30 i 18.30 s Cave, odnosno u 17.35 i 18.35 s plaže Mandrač, Solitudo.

Početkom ovoga tjedna početi će prometovanje broda Argosy koji će voziti na relaciji Mokošica- Gruž- Stari port- Lokrum. Voziti će dva puta dnevno. Točan red plovidbe zasad je još nepoznat, ali građani će biti pravovremno informirani i po tome pitanju.

Građanima i turistima prijevoz je potpuno besplatan uz Libertasov pokaz ili Du Card. Građani koji nemaju pokaz uslugu prijevoza će plaćati po cijenama autobusnih karata, odnosno 12 li 15 kuna.

Foto: dubrovnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.