Input your search keywords and press Enter.

Dubrovački turistički srpanj: ponovno rekordni rezultati

Dubrovnik kao jedan od hrvatskih gradova koji konstantno bilježe odličan turistički promet može se pohvaliti porastima turističkog prometa i u mjesecu srpnju kad je u Dubrovniku boravilo 166 151 turista što je jedanaest posto više nego u srpnju 2014. godine.

Realizirano je 662 166 noćenje ili osam posto više, a najbrojniji su gosti bili Britanci, Francuzi, državljani SAD, Norvežani, Australci, Nijemci, Šveđani,Španjolci, Finci i Talijani.

Od 1. do 31. srpnja turisti u Dubrovniku ostvarili su ukupno 662 166 noćenja ili osam posto više nego u srpnju 2014. godine Hoteli su tijekom srpnja ostvarili jednak turistički promet kao i u srpnju 2014., dok je povećanje broja noćenja ostvareno u privatnom smještaju i to 16 posto više nego u srpnju 2014. Top- listu država ih kojih dolaze dubrovački turisti i u srpnju predvode već tradicionalno gosti iz Ujedinjenog kraljevstva sa 14,1 posto udjela u ukupnom broju dolazaka i 18 posto udjela u noćenjima, slijede gosti iz Francuske, Sjedinjenih američkih država Norveške, , Australije , Njemačke Švedske, Španjolske, Finske i Italije.

Od početka godine do kraja srpnja Dubrovnik bilježi za 9 posto više dolazaka turista, odnosno 510 646 , te 1 768 844 noćenja što je za sedam posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Listu gostiju predvode Britanci, slijede turisti iz SAD –a, Njemačke, Francuske , Hrvatske i Australije.

Početkom kolovoza u gradu boravi gotovo 23 tisuće gostiju što predstavlja povećanje od sedam posto u odnosu na početak koovoza 2014.

U Turističkoj zajednici grada Dubrovnika očekuju se odlična ostvarenja turističkog prometa do kraja godine kako gostiju na odmorima , tako i u kongresnom segmentu naše ponude. Napominjemo također da je TZ grada Dubrovnika krenula s pripremama aktivnosti za daljnju promociju Dubrovnika za 2015. godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)