Input your search keywords and press Enter.

Dvadesetak članova Skal Cluba Dubrovnik i njihovi gosti u subotu su obilježili dvadesetu obljetnicu postojanja ovog udruženja profesionalaca u turizmu, osnovanog u Dubrovniku 1994. godine.

U Hotelu Lapad održana je prigodna svečanost na kojoj su govorili izaslanik župana Dubrovačko – neretvanske županije Ivo Klaić, pročelnik za turizam DNŽ, Članica Upravnog odbora SKAL udruženja Hrvatska i   bivša dugogodišnja predsjednica dubrovačkog kluba Marija Šebalj, te sadašnja predsjednica Mirjana Kovačević.

Druženje je nastavljeno druženjem i večerom na kojoj su poslužene delicije koje je pripremio gastronomski tim Hotela Lapad.

Dubrovački SKAL Club drugi je najdugovječniji hrvatski klub , nakon zagrebačkog koji postoji četrdeset godina, uz klubove u Opatiji I Splitu. Dubrovački klub dio je međunarodne udruge profesionalaca u turizmu s ciljem, promicanja globalnog turizma i prijateljstva.

U duhu kratice /slogana“Doing business among friends”Skal je jedina internacionalna udruga koja je uspjela povezati sve relevantne čimbenike u turizmu,od profesionalaca i menadžera u turizmu do djelatnika u granama privrede vezanih za turizam.

Prvi Klub je osnovan 1932. godine u Parizu, a danas SKAL International broji oko 17.000 članova u 400 klubova diljem 80 zemalja svijeta. Većina aktivnosti na lokalnoj razini, kreće se kroz nacionalne odbore, pod okriljem Skål International, sa sjedištem u Torremolinosu, u Španjolskoj.

Skal Club Dubrovnik je osnovan prije 20 godina na inicijativu Skal kluba Zagreb s osnovnim ciljem poticanja i unapređenja razvoja turizma I ponude Dubrovačko – neretvanske županije kroz međunarodne kontakte ,suradnju te razmjene mišljenja I iskustava .

Ove godine Skal Club Dubrovnik koji trenutno ima 27 članova obilježava dvadesetu obljetnicu svog postojanja, kroz koje je razdoblje aktivno promicao turističku ponudu naše regije, ostvarivao poslovne kontakte na dobrobit razvitka turističkog gospodarstva regije.

Svečanost dvadesete obljetnice održana je uz potporu Dubrovačko – neretvanske županije, Grada Dubrovnika, TZ grada Dubrovnika ,te hotelske kompanije Riviera Adria Dubrovnik Babin kuk.

Jelka Tepšić

Članica Upravnog odbora SKAL Cluba Dubrovnik