Input your search keywords and press Enter.

Dubrovački simfonijski orkestar u vašim domovima

Dubrovački simfoničari odlučili su svoja djela, izvedbe i snimke muziciranja iz svojih domova objavljivati na Facebook stranici kako bi u ovo vrijeme kada se ne možemo okupljati na koncertima i uživati u glazbi, poslali glazbu publici.

Tako je objavljen video izvedbe 2. stavka (Andante) Simfonije br. 3 u D duru Luke Sorkočevića koje su članovi orkestra izveli iz svojih domova (https://web.facebook.com/dubrovniksymphony/videos/249055712805185/).

Isto tako, rogist Toni Kursar sa svog prozora u gradu zasvirao je temuMay the force be with you“ iz filma Zvjezdani ratovi (https://web.facebook.com/dubrovniksymphony/videos/661323994409664/), a čelistica Mihaela Čuljak odsvirala je  „Lutkicu na dar“ Đela Jusića, a u obradi Matea Martinovićačija će snimka biti objavljena danas.
Osim toga, objavljuju se već održani koncerti, poput recitala čelista Vida Veljaka i pijanistice Dore Iveković, koncert gypsy jazz glazbe DSO-a s bandom Gadjo Manouche i drugi koncerti, ali i stare fotografije i zanimljive crtice iz povijesti orkestra.

Stoga pozivamo da pratite našu Facebook stranicu i uživate u glazbi. Glazba je oduvijek bila dio nas, imala blagotvorno djelovanje i djelovala opuštajuće što u ovim trenucima, kada moramo biti u svojim domovima, zasigurno svima dobro dođe.

Renata Roman Dobroslavić

Dubrovački simfonijski orkestar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.