Input your search keywords and press Enter.

Dubrovački Festival turizma u travnju 2016.

Organizacija 2. Europskog festivala turizma i strategije, koji će se u Dubrovniku održati u travnju 2016. godine, bila je tema sastanka gradonačelnika Andra Vlahušića, direktorice Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romane Vlašić i pročelnika Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Vlaha Margaretića s predstavnicima grada prijatelja Rueil-Malmaisona, u kojem je održano prvo izdanje festivala. 
Naime, Europski festival turizma i strategije plod je višegodišnje dobre suradnje između Dubrovnika i Rueil-Malmaisona, a ovaj zajednički projekt pokrenut je na inicijativu gradonačelnika dvaju gradova prijatelja. Festival će se svake godine naizmjenice održavati u Rueil-Malmaisonu i Dubrovniku, a Dubrovnik će pokroviteljstvo festivala dobiti u 2016, 2018. i 2020. godini, te dalje svake druge.

U svjetlu kandidature Dubrovnika za titulu hrvatskog predstavnika Europske prijestolnice kulture drugo izdanje festivala bavit će se izazovima kulturnog turizma u Europi. Pojedinosti su još u fazi razrade, ali je definirano da će se međunarodni festival održati u travnju 2016. Organizirat će ga Grad Dubrovnik i TZGD-a uz aktivnu suradnju s gradom prijateljem, a tražit će se pokroviteljstvo Ministarstva turizma RH, Ureda Hrvatske turističke zajednice u Parizu, te drugih institucija i subjekata iz ovog sektora.

Na prvom festivalu, koji je u Francuskoj održan početkom lipnja 2015., sudjelovalo je 30 gradova iz 20 država poput Španjolske, Portugala, Italije, Poljske, Njemačke, Cipra, Grčke, Malte, Latvije, Estonije, Mađarske i Rusije, ali i Hrvatske, a žirijem je predsjedala poznata francuska glumica Elsa Zylberstein.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *