Input your search keywords and press Enter.

Dubrovačke komorne večeri u Galeriji Sebastian

U subotu 8. listopada 2016. u 20 sati, u Galeriji Sebastian nastupit će jedna od najistaknutijih ruskih sopranistica mlađe generacije Anastazija Belukova.

Anastazija Belukova je diplomirala na Ruskoj akademiji kazališne umjetnosti pod vodstvom V. Ponkina, D. Bertmana i K.Lisitzian. Također, diplomirala je na Akademiji zborskog pjevanja V.S. Popova te je već nekoliko godina vodeća solistica Moskovskog kazališta ”Nova Opera”. Dobitinica je nagrada na najznačajnijim natjecanjima u Rusiji ”Romansijada”, ”Nova imena”, ”Trijumf”. Važnije uloge su joj Rosina u Rossinijevom ”Seviljskom brijaču”, Norina u Donizettijevu ”Don Pasquale”, te uloge Vatre, Princeze i Slavuja u Ravelovom ”Dijete i čarolije”. Surađivala je s dirigentima kao što su V. Spivakov, M. Pletnjov, A. Dzedda, E. Klas, F. Korobov. Nastupala je u Bolšoj teatru, Palači Kremlja, Koncertnoj dvorani Čajkovski u Rusiji, te u Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Kini, Cipru, Estoniji itd.

Na koncertu će nastupiti i članovi hrvatsko – ruskog društva ”Úmjetnost bez granica”, pijanistica HelenaTomašković, violinistica Elvira Galioulline i violončelist Adrian Ivičević. Izvoditi će se djela ruskih i hrvatskih skladatelja: Glinke, Čajkovskog, Petrova, Doge, Matza, Butigana i drugih.

Galerija Sebastian uvrštena je na popis izložbenih prostora za priznavanje i reviziju priznatih prava samostalnih umjetnika RH u područjima i multimedijalnog te primijenjenog stvaralaštva za razdoblje od 2012. do 2015. temeljem odluke Hrvatske zajednice samostalnh umjetnika.

plakat-za-dubrovacke-komorne-veceri-u-galeriji-sebastian

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *