Input your search keywords and press Enter.

Dubrovačka zajednica športova na prezentaciji aplikacije za mjerenje ugljičnog otiska sportskih klubova

Predstavnici Dubrovačke zajednice športova sudjelovali su na novom radnom sastanku EU projekta Carbon Neutral Sports Clubs Network održanom 8. veljače u turskoj Sakaryji.

 

Projektni konzorcij ovog se puta okupio zbog prezentacije “Aplikacije za mjerenje ugljičnog otiska”, izrađene od strane Fakulteta za zaštitu okoliša Sveučilišta Educons. Pored toga, svaki je partner predstavio svoj dosadašnji doprinos projektu, te su evaluirane sve projektne aktivnosti i procesi.

 

Na prethodnom sastanku, održanom u rujnu prošle godine u Novom Sadu, pred-stavljen je “Program mjerenja klimatskog otiska” koji ima za cilj izračunati emisiju ugljika sportskih klubova, ali i predložiti različite aktivnosti kojima se ta emisija može smanjiti.

 

Program se trenutno provodi u 30 sportskih klubova u Turskoj, Italiji, Portugalu, Hrvatskoj, Grčkoj i Bugarskoj, a s ovom novom aplikacijom provedba programa će im biti uvelike olakšana.

 

Podsjetimo, Carbon Neutral Sports Clubs Network je projekt sufinanciran od strane Erasmus+ programa Europske komisije s ciljem podizanja svijest o klimatskim promjenama i njihovom utjecaju na okoliš, te poticanja malih sportskih klubova da poduzmu odgovarajuće mjere za smanjenje emisije stakleničkih plinova u svom djelovanje i promiču održive prakse.

*

#czerosportsclubs #carbonzerosportsclubs #carbonneutral #erasmussport #erasmusplus

https://www.instagram.com/carbonzerosportclubs/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)