Input your search keywords and press Enter.

Dubrovačka premijera dokumentarca “Sve je bio dobar san” u kinu Jadran

Uz potporu Grada Dubrovnika, u organizaciji udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika, petak 17. lipnja 2016., s početkom u 20:30 u kinu Jadran održati će se premijera dokumentarca SVE JE BIO DOBAR SAN (Le “Frenchie” de Vukowar) redatelja Branka Ištvančića, koji i kod struke i publike izaziva golem interes i pohvale.

Priča o Jean-Michelu Nicolieru, dostojna antičke tragedije, ispripovijedana je filmskim jezikom dokumentarca iz vizure njegove majke koja još traži posmrtne ostatke tijela svojega sina.

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac ‘Sve je bio dobar san’ proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz emotivnu vizuru njegove majke Lyliane Fournier koja u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svog sina te ga dostojno pokopala. Neutješna, ali ponosna majka prisjeća se svog sina i njegove mladosti i pokušava otkriti razloge zbog kojih je otišao iz rodnog Vesoula na hrvatsko ratište. Sa svojim drugim sinom Paulom odlazi u Vukovar u potragu za istinom o posljednjim danima života njezina sina kojeg su tzv. JNA i srpske paravojne jedinice izvukle iz hangara na Ovčari i pogubile. Film koji na posve drugačiji način progovara o Domovinskom ratu.

Premijeri 90-minutnog filma ‘Sve je bio dobar san’ prisustvovati će i ekipa samog dokumentarca, redatelj Branko Ištvančić i producent Antun Ivanković.

Iz Grada Dubrovnika, pozivaju braniteljske udruge, predstavnike javnog, društvenog i političkog života Grada, te zainteresiranu javnost i građane, da nazoče svečanoj premijeri filma. Ulaz u kino je slobodan.

Trailer filma: https://vimeo.com/146177221

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *