Input your search keywords and press Enter.

Dubrovačka povijest u LEGO kockicama

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas sastanak u Uredu gradonačelnika s Eric Jousseom, direktorom tvrtke Epicure Studio i njegovom suradnicom na temu projekta „Povijest u LEGO kockicama“.

Jousse je prezentirao projekt sudionicima sastanka, a isti se bazira na eksponatima od LEGO kockica koji prikazuju različite elemente baštine određenog grada. Tijekom službenog boravka u gradu prijatelju Rueil Malmaisonu u rujnu prošle godine, gradonačelnik Vlahušić nazočio je jednoj od izložbi „Povijest u LEGO kockicama“, koja je predstavila povijest tog grada. Izložba je dosada postigla izniman uspjeh u više gradova, a trenutno je otvorena u Ženevi, rekao je Jousse. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima izrade istog projekta u Gradu Dubrovniku, koji bi prikazao dubrovačku povijest i baštinu.

Osnovni koncept temelji se na međugeneracijskoj osnovi, a u praksi osim izložbe uključuje i radionice. Sudjelovanjem u ovom projektu Grad Dubrovnik postao bi dio odbora svih gradova koji su već imali svoje izložbe, što bi značilo i daljnju promociju za grad kroz zajedničke izložbe. Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je kako je Grad Dubrovnik iznimno zainteresiran za projekt, poglavito zbog edukacije djece o baštini na zanimljiv način. Bio bi to i nastavak partnerstva i odlične dosadašnje suradnje s Rueil Malmaisonom, naglasio je. Usuglašena je suradnja kroz ugovor na pet godina, a zbog specifičnosti projekta realan rok za organizaciju izložbe je godinu i pol. Razgovaralo se o potencijalnim lokacijama i eksponatima, a kroz daljnje dogovore usuglasit će se detaljni plan, lokacije i rokovi realizacije projekta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)