Input your search keywords and press Enter.

DSO započeo koncertnu sezonu u Dvoru

Uz dirigenta Ivana Huta i cellista Vida Veljaka
DSO započeo koncertnu sezonu u Dvoru

Nakon što je proteklih nekoliko mjeseci kontakt s publikom održavao putem virtualnih koncerata, Dubrovački simfonijski orkestar sinoć je, poštivajući epidemiološke mjere i uz ograničen broj posjetitelja, otvorio koncertnu sezonu u Kneževu dvoru.

Gudačkim komornim sastavom ravnao je maestro Ivan Hut, dirigent u Dubrovačkom simfonijskom orkestru, dok je kao solist u Rossinijevoj temi s varijacijama za violončelo i gudače Une Larme nastupio Vid Veljak, vođa violončela DSO-a. Na programu su se našle i Rossinijeva Sonata za gudače u A duru (u aranžmanu Pavla Dešpalja), Respighijeve Stare arije i plesovi te Tri djela u starom stilu Henryka Góreckog.

I publika i glazbenici podjednako su uživali u koncertu, ponajprije željni zajedničkog susreta, a osobito podupirući mladog violončelista koji je oduševio sve prisutne – Vida Veljaka!

Sljedeći koncert na rasporedu je u utorak, 11. svibnja kada s Komornim orkestrom DSO-a i dirigentom Slobodanom Begićem nastupaju mladi glazbenici iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića, a u povodu Dana Dubrovačko-neretvanske županije.

Renata Roman Dobroslavić
Dubrovački simfonijski orkestar

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)