Input your search keywords and press Enter.

Držić meets Shakespeare

Nakon uspješne i značajne suradnje u 2016. godini kroz program Shakespeare meets Držić, Ustanova u kulturi Grada Dubrovnika Dom Marina Držića i Midsummer Scene festivalponovno pripremaju posebni program u 2017. godini kada se obilježava 450. godina smrti našeg najvećeg komediografa – Marina Držića (1567.- 2017.).

Ovogodišnji program zove se Držić meets Shakespeare i izvest će se 6. srpnja u 21:30 h u palači Sponza.

Ovo partnerstvo je osnažilo sa Društvom prijatelja dubrovačke starine čuvajući, njegujući i promičući kulturnu baštinu i ostavštinu. Dom Marina Držića svojom snažnom inicijativom kako lokalno tako i diljem Hrvatske promiče važnost i vrijednosti ostavštine našeg najvećeg komediografa, a Midsummer Scene festival još od svojih početaka ima u planu postaviti jedno od Držićevih djela na engleskom jeziku te promovirati ga u inozemstvu i približiti inozemnoj publici te pokazati njegovu veličinu i vrijednost.

Cilj ovakvog projekta je očuvanje i promicanje kulturne baštine kroz približavanje lika i djela Marina Držića publici van hrvatskog govornog područja i upoznavanje s bogatom ostavštinom ovog komediografa.

U dramskom dijelu programa glumci iz ansambla Midsummer scene festivala, oživjet će likove iz najpoznatijeg djela Marina Držića, Dunda Maroja, kroz dramsko čitanje na engleskom jeziku. Cijeli događaj bit će začinjen renesansnom glazbom Plazariusa, ansambla za ranu glazbu.

Ovo je još jedan u nizu programa obilježavanja 450. obljetnice smrti Marina Držića a upravo ovakvim vrstama suradnje putem kreiranja i produkcije umjetničkih predstava i književnosti (Držić i Shakespeare) ,utemeljene na kulturnoj baštini čine neizostavni dio kulturno- turističkog proizvoda Dubrovnika kao i ključnog čimbenika održivog korištenja kulturne baštine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *