Input your search keywords and press Enter.

Drugo izdanje UR akademije – prijave u tijeku

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog pilot izdanja Science Underground akademije, potaknuti izvrsnim komentarima od strane polaznika, zadovoljstvo nam je najaviti da su u tijeku prijave za drugo izdanje.

Radi se o neprofitnom edukacijskom program, odnosno međunarodnoj ljetnoj školi integrirane postmoderne znanosti i umjetnosti koja će se održati od 13. do 22. srpnja u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik. Program oragnizira UR Institut za primjenjena interdisciplinarna znanstvena istraživanja u suradnji s Prirodoslovnim muzejem Dubrovnik i Gen0 Industrijama za proizvodnju i razvoj inovativnih tehnologija.

Desetodnevni program sastojat će se od serije interdisciplinarnih radionica koje se baziraju na praktičnoj nastavi iz polja biotehnologije, nanotehnologije, biološke umjetnosti, elektronike, digitalne umjetnosti, ekološkog inženjerstva, astrofizike i astrobiologije, 3D printa i dizajna, interaktivne umjetnosti, genetičkog inženjerstva, bioelektronike, multimedije, robotike/automatizacije, itd.

Program je popraćen i mnoštvom istraživačkih izleta poput terenske nastave na otocima Lokrumu i Lopudu, zatim u Arboretumu Trsteno, na brdu Srđ, kao i edukativnim posjetima inspirativnim organizacijama – Institut za more i priobalje Dubrovnik / Akvarij Dubrovnik, Muzej franjevačkog samostana Male braće – srednjovjekovna ljekarna, itd. Snažan ekološki karakter akademije uključuje i istraživanje raznolikih eko sustava, prikupljanje uzoraka za analizu, eko materijala i nerazgradivog morskog otpada za reciklažu koji će poslužiti kao materijal za proizvodnju vlastitih umjetničko znanstvenih djela.

Svi kreativni projekti će biti izloženi po završetku akademije na velikoj izložbi koja će biti otvorena za javnost 22. srpnja u Lazaretima.

Program je prilagođen potpunim početnicima kao i profesionalnim znanstvenicima ili umjetnicima (interdisciplinarno stručno usavršavanje) sa interesom za suvremenu znanost i umjetnost.

Cilj akademije je upoznati polaznike sa svijetom suvremene znanosti, tehnologije i postmoderne umjetnosti, pružiti priliku da se okušaju u svim poljima i podučiti ih neophodnim tehnikama i vještinama za njihovo prakticiranje.

Prijaviti se možete putem službene web stranice: www.science-underground.com/apply/

Očekujemo Vas u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik od 13. do 22. srpnja na drugoj Science Underground akademiji!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)