Input your search keywords and press Enter.

Drugi koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra na 67. Igrama

Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem turskog dirigenta Ertuğa Korkmaza uz soliste, violončelisticu Jelenu Očić i violinista Stephena Waartsa nastupit će u četvrtak, 18. kolovoza s početkom 21:30 u atriju Kneževa dvora.

Na programu je Mozartov Koncert za violinu i orkestar br. 4 u D-duru, Le grand Tango Astora Piazzolle i praizvedba Simfonije dubrovačkog skladatelja Frana Đurovića, a koncert je posvećen lani preminulom maestru Ivu Dražiniću.

Ertuğ Korkmaz je studij kompozicije i dirigiranja završio u Londonu na Guildhall School of Music and Drama kod profesora Alfreda Niemana, Georgea Nicholsona i Alana Haseldinea. Studirao je i suvremenu glazbu kod uglednih glazbenih pedagoga Hansa Wernera Henzea, Karlheinza Stockhausena i Petera Maxwella Daviesa, te nastupio na brojnim međunarodnim festivalima i koncertima u Turskoj i inozemstvu. 2003. osnovao je novi konzervatorij i orkestar pri Sveučilištu Baskent, a izabran je i za turskog predstavnika u UNESCO-vom IRC – Međunarodnom glazbenom savjetu. U listopadu 2005. godine dirigirao je na koncertu kojim je otvoren 4. Sanktpeterburški međunarodni pijanistički festival u čuvenoj dvorani Sanktpeterburške filharmonije. Hrvatsku violončelisticu Jelenu Očić, njezin učitelj Bernard Greenhouse, osnivač velikog Beaux Arts Trija, hvalio je kao „jednu od značajnih čelističkih talenata današnjice“, dok ju je Siegfried Palm, utjecajna čelistička figura 20-tog stoljeća, oslovio kao „jednu od obećavajućih interpreta Nove glazbe“. Očić nastupa kao solistica u suradnji sa internacionalnim filharmonijskim orkestrima i komornim ansamblima te redovito izvodi recitale u Istočnoj i Zapadnoj Europi, Sjedinjenim Američkim Državama te Aziji, a predava na Musikhochschule u Mannheimu te na Konzervatoriju u Amsterdamu. Violinistu Stephenu Waartsu ovo će biti druga večer nastupa na 67. Igrama, naime večer prije koncertirat će uz Andreyja Gugnina u sklopu programa „U susret budućnosti“. Waarts je na Natjecanju Queen Elizabeth osvojio nagradu publike i nagradu stručnog žirija, na Natjecanju Yehudi Menuhin 2014. osvojio je prvu nagradu, Bachovu nagradu i skladateljsku nagradu, a laureat je i brojnih drugih natjecanja diljem svijeta.

Ulaznice za koncert u Dvoru, kao i sve ostale programe Dubrovačkih ljetnih igara, dostupne su na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *