Input your search keywords and press Enter.

Peti Festival soli Ston 2021. nastavljen je jučer programom koji je uglavnom bio posvećen najmlađima. Lutkarska predstava Kulturne udruge Aster “Čarobni grah” i zabavni program Tonke Balonke izvedeni su pred dječjom publikom u Kneževom dvoru u Stonu. U programu je sudjelovala i Udruga Djeca Pelješca humanitarnom prodajom svojih proizvoda i rukotvorina.

U prostorima Velikog Kaštila, u Bastionu, zahvaljujući susretljivosti Društva prijatelja dubrovačke starine, započeo je jučer i program u suorganizaciji Doma Marina Držića i Festivala soli pod nazivom “Art park”. Desetak likovnih umjetnika iz Dubrovnika, Stona i s poluotoka Pelješca radilo je na svojim umjetničkim djelima koja će po završetku biti ostavljena Općini Ston i Turističkoj zajednici općine Ston. Iris Lobaš Kukavičić, Jasmina Runje, Anamarija Bezek, Klara Knego, Josipa Šare, Ivana Miloglav, Dubravka Tullio, Sandra Vuletić, Eva Zvrko, Romana Ficović i Tonko Smokvina slikat će i raditi i danas u stonskom parku Komarda. Posjetitelji, djeca i odrasli su dobrodošli na radionicu danas poslijepodne s početkom u 17 sati, na kojoj će umjetnici prezentirati svoja djela nastala na koloniji i specifičnost vlastitog izričaja.
Glavni dio programa Festivala soli završava večeras. U 18.30 na rasporedu je tura “Priča o solani”, a u 20 sati koncert je Klape Ragusavecchia uz gastronomske specijalitete restorana Villa Koruna. Festivalska gastro ponuda u stonskim i pelješkim restoranima, tavernama i vinarijama trajat će sve do 20. rujna. Napominjemo kako su za sudjelovanje u večerašnjim programima potrebne Covid potvrde.
za Udrugu Amorette Mislav Ćimić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)