Input your search keywords and press Enter.

Donacija William -Aukcija vina Miva Galerija vina Dubrovnik

Aukcija vina za prikupljanje sredstava za kupnju glazbenih instrumenata potrebnih djeci – učenicima Umjetničke škole Luke Sorkočevića te izdavanje monografije o samoj školi održana je ovog četvrtka u Galeriji vina Miva. Pokretači ove hvalevrijedne akcije su vlasnik vinoteke Tin Sentić te dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović.Do ove ideje došlo je kroz prijateljstvo s obitelji Vidović, odnosno s gospođom Franicom Krampus Vidović i njenom kćeri Ivanom Marijom Vidović koje su Sentiću obje bile profesorice u Umjetničkoj školi.

 

-Nakon što smo otvorili vinoteku te izložili njihov obiteljski klavir u našem prostoru, rodila se ideja da napravimo aukciju koju su podržali naši prijatelji Gordan Mohor i Vlado Šušak iz Zagreba i drugi vinari. Jedan dio iznosa koji će se skupiti koristit će se za nabavku glazbenih instrumenata djeci UŠ Luke Sorkočevića, a drugi za izdavanje monografije o samoj školi – poručio je Sentić koji je iznio kako im je namjera da ova aukcija postane tradicionalno događanje u prosincu.

Kako je posrijedi doista prekrasna priča s izuzetno vrijednim ciljem, objasnila je i Vidović kazavši kako se čitav Svemir potrudio da se unatoč grubim vremena ova akcija realizira.

– Sam Tin završio je Glazbenu školu. Bio je jako dobar kornist. Osvajao je i državne nagrade. Do danas je ostao odan glazbi i mojoj majci kao njegovoj profesorici. Kad smo mu odlučili posuditi klavir došao mi je s idejoj o aukciji i rekao da mu je potrebna moja pomoć da mu savjetujem kome bi prikupljeni novac mogli darovati jer bi on volio da otiđe nekome tko voli glazbu, a ne može kupiti instrument. Objasnila sam mu kako ako se taj novac adresira na samo jedno dijete, to ne bi bilo fer. Puno je roditelja u ovom trenutku koji ne mogu svojoj djeci priuštiti instrument te mislim da je najbolje donaciju dati školi koja je divna institucija pa će sam ravnatelj odlučiti što u njihovom instrumentariju nedostaje te će instrument posuditi onome kome bude potrebno, a tko obećava puno. Također, moja majka trenutno piše monografiju o UŠ Luke Sorkočevića u kojoj ćemo svi jednog dana biti ovjekovječeni, no nažalost nema sredstava za njeno izdavanje pa su ovakve akcije i za tu potrebu izuzetno hvalevrijedne. Tako sam sretna što smo uspjeli sve objediniti i da je Tin ovo objeručke prihvatio. Čitava donacija nosi ime William po mome bratu koji s nama nije već 25 godina, a bio je strahovito darovit glazbenik – dodala je Vidovic

Posebno je dirnuta bila gospođa Franica Krampus Vidović koja je zahvalila svima koji su podržali ovaj projekt.

Idemo dalje. Bit ću presretna da jedan djelić bude u tome što ću u knjigu sigurno velikim slovima upisati tko je učinio putokaz u ovome davanju da bi knjiga uspjela – podcrtala je Krampus Vidović.

Aukciju je vodio najbolji hrvatski sommelier Siniša Lasan,dok je za samu organizaciju eventa zasluzna Ines Nanić sa svojim timom.

Za večerašnje posjetitelje bio je pripremljen prigodan glazbeni program kojeg su izvele pobjednice ovogodišnjeg državnog glazbenog natjecanja, ujedno učenice UŠ Luke Sorkočević iz klase prof.Dore Kamber. Volinistica Paula Ćatić, čelistica Lena Eva Crnjak i pijanistica Sara Crnjak izvele su tako program na kojem su se pronašle skladbe P.I. Čajkovskog ‘March – Song of the Lark’, C. Scotta ‘Cornish Boat Song’ te V. Montija (obr. D. Kamber) ‘Czardas.

Galerija vina Miva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.