Input your search keywords and press Enter.

Donacija Grada za nabavku CRP i Streptokok analizatora krvi za djecu

Za pedijatrijske ordinacije Doma zdravlja Dubrovnik, zahvaljujući donaciji Grada Dubrovnika, nabavit će se tri analizatora krvi. Riječ je o CRP i Streptokok analizatoru krvi za djecu predškolskog uzrasta, čija je ukupna vrijednost 54.847,50 kuna.

 

Donacija, koju je Grad u ovom iznosu odobrio Domu zdravlja, služi isključivo za kupnju navedenih analizatora koji će omogućiti brzo dobivanje rezultata. Uređaj radi na principu analiziranja uzorka kapilarne krvi iz jagodice prsta, izrazito je jednostavan za korištenje, za jedno testiranje treba oko 2 minute te se kvantitativni rezultati CRP-a dobivaju brzo dok je pacijent još prisutan u liječničkoj ordinaciji. Ujedno pomaže i u razlučivanju bakterijskih od virusnih infekcija.

Inicijativa za kupnju ovog aparata pokrenuta je od mama koje su se okupile u grupi “DUMAM-e, Mame iz Dubrovnika i okolice”, a kako bi se izbjegao odlazak djece u laboratorije za vađenje krvi te nepotrebno „bockanje“ male djece u venu, već bi medicinsko osoblje pedijatrijske ordinacije odmah, malim ubodom iz jagodice prsta djeteta, moglo dobiti rezultat koji bi ukazivao na moguće postojanje streptokoka u krvi.

I ovom donacijom Grad Dubrovnik potvrđuje se u nastojanju osiguravanja što bolje zdravstvene skrbi za svoje najmlađe sugrađane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)