Input your search keywords and press Enter.

Don Lasić blagoslovio gradsku vijećnicu

Župnik katedralne župe Velike Gospe don Stanko Lasić blagoslovio je jučer Gradsku vijećnicu uz nazočnost gradonačelnika Andra Vlahušića, njegovih zamjenika, pročelnika i službenika Gradske uprave. Tom prigodom uputio je riječi molitve i blagoslova, a okupljenim službenicima održao je i prikladnu propovijed.

-„Blagoslov ove gradske vijećnice važan je novogodišnji događaj koji je potreban kako bi se uz pomoć Božju i ovdje ubuduće donosile važne odluke, vodile plodne rasprave, tražila najbolja rješenja, rješavali problemi i poštivali demokratski standardi“, rekao je katedralni župnik te nastavio: „Za ovom govornicom svaki vijećnik treba stalno imati na umu da nastupa u ime građana koji su ga izabrali i koji očekuju da promiče opće dobro, da svoje prijedloge i mišljenja iznosi na način da ih drugima ne nameće nego nudi, da se odlikuje ljepotom riječi, bez povišenih tonova i lažnih argumenata, nikada svađalački i uvredljivo, nego kreativno, dubrovački mudro i kršćanski pomirljivo“, poručio je.Don Stanko Lasić svoju propovijed zaključio je riječima: „Stanje u kojem se po drugi put našao naš grad ne služi nikome na ponos, ali umjesto da se traži krivca ili krivce treba radije gledati ono u čemu je godina iza nas bila uspješna i što možemo u ovoj 2017. učiniti za grad, da grad napreduje dobrim i dugoročnim projektima, boljim međusobnim odnosima i da bude primjer drugima kako se zaboravljaju privatni, a slijede opći interesi.“

Zahvalio se Gradu Dubrovniku na uspješnoj dugogodišnjoj suradnji, posebno gradonačelniku s kojim na različite načine surađuje već 27 godina. -„Zahvaljujem dosadašnjoj Upravi na čelu s Vama na dobroj i plodnoj suradnji i svekolikoj pomoći u protekloj godini u kojoj smo na crkvenom planu ostvarili velike uspjehe, osobito u proslavi Godine milosrđa, jubilarne godine našeg zaštitnika svetog Vlaha“, rekao je don Lasić.

Gradonačelnik je don Lasiću zahvalio na božjem zagovoru u protekloj godini, na, kako je rekao, „duhu jednog čovjeka koji diše ovaj grad“, ali i na kontinuiranoj skrbi o duhovnom životu grada od Domovinskog rata do danas te predložio da se dio govora o ponašanju vijećnika i njihovom ophođenju unese u Statut Grada Dubrovnika. Na kraju, izrazio je nadu u što skoriji završetak obnove Katedrale.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *