Input your search keywords and press Enter.

Dojmovi s gostovanja zbora Libertas

Zbor „Libertas“ nastupio je, kao jedan od prvih gostiju, u Koncertnoj dvorani braće Bersa u novoobnovljenoj Kneževoj palači u Zadru. Koncert nazvan „La musica di notte“ održan je 25. veljače, a uz zbor su nastupile sopranistica Paulina Đapo, sopran i korepetitorica za klavirom Ivana Jelača. Prema mišljenju stručnjaka, a i prema reakcijama publike, izvedba je bila izvrsna i ostat će Zadranima u lijepoj uspomeni.

Dubrovčani su sudjelovali i na nedjeljnoj svetoj misi u Crkvi sv. Šimuna Bogoprimaoca, koju je, njima u čast, predvodio Mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup. Na zajedničkom ručku, koji je upriličen u Nadbiskupskom sjemeništu „Zmajević“, nadbiskup se s osobitim simpatijama prisjetio vremena koje je proveo u Dubrovniku. Naglasio je kako je prošlo 25 godina otkako je postao biskup, a od toga je 20 godina imao službu u Dubrovniku.

Na kraju ovog kratkog, ali vrlo uspješnog gostovanja, pjevači „Libertasa“ zahvalili su domaćinima i organizatorima, Gradu Zadru i Koncertnom uredu Zadar, na toplom gostoprimstvu, a nadbiskupu Mons. Želimiru Puljiću izrazili želju za što skorijim susretom u Dubrovniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *