Input your search keywords and press Enter.

Događanja “Ususret sv. Vlahu”: film o anćelama u Južnoj Americi

U četvrtak, 7. siječnja počinju događanja „Ususret sv. Vlahu“ kao daljnja priprava za proslavu 1700. obljetnice mučeničke smrti sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije.
S početkom u 19.30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. u samostanu sv. Klare bit će prikazan dokumentarni film “MADRECITAS – Službenice milosrđa, misionarke u Ekvadoru” autora dr. Krunoslava Novaka, višeg asistenta i profesora na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.
Riječ je prvom dokumentarcu o hrvatskim misionarima u Južnoj Americi. Film na zanimljiv način prikazuje život triju hrvatskih misionarki u Ekvadoru: s. Klementine Banožić, s. Ive Jelić i s. Antonele Medić.
Podsjetimo, sestre Službenice milosrđa (Anćele) u Dubrovačkoj biskupiji djeluju od 1853. godine. Na poziv tadašnjeg dubrovačkog biskupa mons. Tome Jederlinića, sestre iz Italije dolaze u Dubrovnik, kako bi ovdje svojim radom pružili odgovor kršćanske ljubavi na patnje ljudi svoga vremena. Utemeljiteljica Družbe je sv. Marija Krucifiksa (Paola di Rosa).
Prikazivanjem ovog filma u Godini milosrđa i Godini posvećenog života želi se na neki način zahvaliti svim redovnicama i redovnicima koji “na periferijama” šire Božju Riječ.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.