Input your search keywords and press Enter.

Dodjela volonterskih nagrada za 2015. godinu

Svečana proslava dodjele volonterskih nagrada na području grada Dubrovnika održat će se u ovu subotu, 5. prosinca s početkom u 19 sati u prostorijama Kluba Lazareti. 

Savjet za razvoj volonterstva Volonterskog centra Dubrovnik, dodijelit će nagradu za organizatora volontiranja te nagradu za poseban doprinos volonterstvu od strane poslovnog sektora.

Nagradna statua, koja će se tu večer dodijeliti dobitnicima, prikazuje stilizirano slovo V u obliku jedra s jednim plavim valom, dizajn je dubrovačkog dizajnera Nika Čučkovića.

Program svečane proslave okupit će volontere i volonterke iz grada Dubrovnika na druženje i razmjenu volonterskih priča, uz dodjelu zahvala zaslužnim volonterima, večeru te nastup dubrovačkog benda Crockers.

Tijekom večeri prikazat će se i kratki film o gospodinu Vlahu Brangjolici, napravljen upravo za ovu prigodu.

U sklopu programa predstavit će se i kandidat predložen od strane Vijeća civilnog društva Grada Dubrovnika za nagradu Volonter godine – Vlaho Brangjolica koja će se dodijeliti kasnije u prosincu ove godine.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine, 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihova dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *