Input your search keywords and press Enter.

Djelatnice Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik Jadranka Sulić Šprem i Dubravka Tullio dobitnice su Priznanja Hrvatskog muzejskog društva za kreativan i likovno osmišljen pristup u realizaciji izložbe „Pod pritiskom“. Svečana dodjela Priznanja održala se 20. listopada 2016. u Muzeju Mimara.

O izložbi:

Prilagodbe dubokomorskih organizama na nisku temperaturu, ograničenu dostupnost hrane, visoki tlak, smanjenu koncentraciju kisika i nedostatak svjetlosti bile su inspiracija za naslov izložbe. Nelagoda, stres, pritisak, POD PRITISKOM! Likovni postav povezan je s velikim hitom „Under Pressure“ grupe Queen što uistinu čini ovu izložbu drukčijom od uobičajenih. Narator izložbe je riba barjaktarka odjevena u najpoznatija modna izdanja pjevača Freddie Mercurya.

Za potrebe tehničkog postava Muzej je pokrenuo inicijativu prikupljanja starih CD/DVD medija kako bi bili iskorišteni u ovu svrhu umjesto da završe na odlagalištima. Prikupljeno je ukupno 10.000 komada od kojih je između ostalog napravljena i podmornica „Deepsea Queen“ koja nas vodi u dubine Južnojadranske kotline.

Ana Kuzman
PMD

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)