Input your search keywords and press Enter.

Dodjela Nagrade Ivo Dražinić uz koncert mladih glazbenika

U šesnaestoj godini postojanja LAUS Akademije, koje je maestro Ivo Dražinić bio jedan od utemeljitelja, po treći put dodjeljuje se Nagrada koja nosi ime Iva Dražinića želeći posebno istaknuti vrijednosti kojima je posvetio cijeli svoj profesionalni život, a to je učenje, predan rad, pomoć i poticaj mladim, talentiranim glazbenicima na njihovom profesionalnom putu te iznad svega istinsku strast muziciranja. Na koncertu „Briljantni Laus“ u nedjelju, 1. rujna u atriju Kneževa dvora, uz koncert polaznika LAUS Akademije koji se održava u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, dodijelit će se spomenuta nagrada. Početak koncerta je u 21 sat.

Nagrada se dodjeljuje mladom glazbeniku koji je svojim trudom, talentom, posvećenosti glazbi i posebnom umjetničkom karizmom osvojio svjetske pozornice, žirije i publiku. Prethodne dvije nagrade dobile su mlada austrijska violinistica Anne Marie Wehrmayer, te Dubrovkinja Đana Kahriman.

Prema odluci Odbora Nagrade koji je djelovao je u sastavu: Viktor Tretiyakov, Goran Končar, David Grigorian, Leonid Sorokow, Sanda Vojković i Brigita Masle Dražinić kao počasna predsjednica, ove je godine upravo te kvalitete najbolje pokazala violinistica Veronica Scotti, dobitnica Nagrade Mo. Iva Dražinića za 2019. godinu.


Polaznici LAUS Akademije koji će nastupiti na koncertu u nedjelju su Guiomar Ortiz Pelayo  Ciria, Emanuel Schulze, Juliana Fretska, Anđela Lijović, Belén  Muñoz, Veronica Scotti, Fran Bobić, Marta Kekez, On-You Ruth Kim, Marija Bašić i Pelayo Cirja.

Ulaznice su dostpune  u gift shopu Dubravka, agenciji Perla Adriatica na Pločama, u Luži te jedan sat prije početka koncerta pred Dvorom. Također, ulaznice se mogu kupiti online putem servisa ulaznice.hr.
Građani, kao i uvijek, mogu kupiti ulaznice uz brojne pogodnosti, a kontakt za rezervacije je 092 613 7314.

Renata Roman Dobroslavić
Dubrovački simfonijski orkestar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *