Input your search keywords and press Enter.

Dodjela nagrada European Business Awards

Europski poslovni ˝Oscar˝ European Business Awards (EBA) održava se od 2007. godine, a deseta po redu svečana dodjela, po prvi put se održala u Hrvatskoj i to u Dubrovniku 3. i 4. svibnja 2017.

Cjelokupni ciklus ocijenjivanja za sezonu 2016./2017. započeo je prije godinu dana s oko 33.000 prijava europskih tvrtki ukjučujući i one iz Hrvatske,  prijeđen je dug put i oštra konkurencija, da bi se u Dubrovniku dodjelila nagrada najboljima u jedanaest kategorija. Član međunarodnog ocjenjivačkog žirija je i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore, Želimir Kramarić.

Na svečanoj dodjeli u Hotelu Libertas Rixos, 4. svibnja, sudjelovale su 132 najbolje europske tvrtke iz 34 europske zemlje te se s pravom može reći da je nagrada EBA-a ˝Oscar˝ u europskom poslovnom svijetu.

Jedna od kategorija dodjele je i nagrada za životno djelo koju je ove godine dobio Vjekoslav Majetić, osnivač i vlasnik uspješne, inovativne hrvatske tvrtke DOK-ING. Nagradu su mu svečano uručili britanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Andrew Dalgleish te Branko Tomašković, direktor RSM-a Hrvatska.

Iako nisu osvojile nagradu, hrvatske tvrtke našle su se u oštroj konkurenciji sa svojim europskim kolegama, kroz slijedeće kategorije:

AD Plastik d.d. – u kategoriji „Najbolja tvrtka uvoznik i izvoznik“

CROZ d.o.o. – u kategoriji „Najbolja tvrtka s prihodima 0-25 milijuna eura“

Pet-Prom d.o.o. – u kategoriji „Najbolja tvrtka po odabiru predsjednika stručnog žirija“

Specijalna bolnica Sv.Katarina – u kategoriji „Najbolja tvrtka u odnosima s potrošačima te u kategoriji Najbolja tvrtka po ocjeni javnosti“

U kategoriji najbolji izvoznik, tvrtci Alion Vegetables & Fruit Co Ltd s Cipra, nagradu je uručila direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša Hrvatske gospodarske komore, Marija Šćulac Domac. U kategoriji „Najbolji poslodavac godine“ nagradu je uručio savjetnik predsjednice za zdravstvo, Tomislav Mađer, dok je u kategoriji  „Najbolja tvrtka u odnosima s potrošačima“ nagradu je dodjelio državni tajnik u Ministarstvu turizma, Frano Matušić

Dodjelu nagrada u Hrvatskoj je podržala tvrtka RSM Hrvatska, Hrvatska gospodarska komora, Dubrovačko-neretvanska županija teTuristička zajednica grada Dubrovnika koji su osigurali da se Hrvatska i Dubrovnik predstave u najboljem svjetlu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)