Input your search keywords and press Enter.

Dodijeljena koncesija za izgradnju terminala u Gružu

Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik na današnjoj sjednici nakon provedenog međunarodnog natječaja donijelo je Odluku o dodjeli koncesije u svrhu izgradnje terminala za  prihvat putnika s brodova na kružnim putovanjima u sklopu kojega se nalazi i garažni prostor te trgovački centar i autobusni kolodvor a sve prema UPU Gruški akvatorij.

Ovom odlukom se prihvaća ponuda  društva DUBROVNIK INTERNATIONAL CRUISE PORT INVESTMENT d.o.o., Zagreb, (DICPI) čiji su osnivači Global port Holding i Bouygues Batiment International S.A. a koja investicija je vrijedna 93 mln eura.

Koncesija se dodjeljuje na 40 godina, a koji rok započinje potpisom Ugovora o koncesiji. Preduvjet zaključenja ugovora je ishođena lokacijska/građevinska dozvola te garancija banke na dio investicije u osnovna sredstva.

Odlukom je predviđeno potpisivanje predugovora u roku od 30 dana dok je rok za ugovor o koncesiji utvrđen do 9. listopada 2017.

Ponuđena koncesijska naknada dvostroko je veća od tražene natječajem i to kako stalni dio tako i promjenjivi, te se ukupno za cjelokupno koncesijsko razdoblje očekuje koncesijska naknadau izosu preko 25 mln eura.

Ovom odlukom o dodjeli koncesije uz donesenu Odluku o produženju koncesije Luci Dubrovnik d.d. iz srpnja ove godine možemo reči da započinje novi ciklus razvoja putničke luke Dubrovnik Gruž.

Važno je za istaknuti kako ostvarenjem ovog novog investicijskog ciklusa neće povećavati broj putnika u luci već se osigurava nova kvaliteta usluge  za putnike, a  za građane i turiste Grada Dubrovnika novi sadržaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *