Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni apel komunalnim službama Grada: Kada će se konačno riješiti komunalni nered po naselju nova Mokošica?

Zašto se konačno ne uspostavi komunalni red i u velikom naselju Nova Mokošica, često nas i preko našeg Eko fona Zelenog telefona i preko naših FB stranica pitaju ogorčeni Mokošani.
Posljednjih dana građani Mokošice su ljuti, zato što su se kontejneri za smeće u Ulici Bratola Kašića prebacili (bili su prije visavi banke) gotovo preko noći na vrlo neprikladno mjesto poviše skloništa i barake umirovljenika, gotovo uz rub prometnice što je vrlo opasno!
Još nešto u Ulici između dolaca u Mokošici na početku ulice gdje je odlagalište smeća i zeleni otok ponovo se zatrpavaju (unatoč kamerama) glomaznim i ostalim otpadom kontejneri za komunalni otpad. Zelenog otoka više nema i ne može se reciklirati. Svi spremnici za recikliranje su pretvoreni u komunalni otpad… Zaista nema reda i trebate se uvjeriti! Molimo Vas hitno postavite (ali ga ogradite i izdignite) zeleni otok na ovom dijelu Mokošice s obzirom da imamo na desetke pritužbi građana da ne mogu reciklirati a i ružno sve ovo izgleda.
Ovdje u Mokošici zaista nema komunalnog reda, izbacuje se smeće i glomazni otpad po tlu – odnosno blizu ceste; parkira se po nogostupima, psi šetaju i ostavljaju izmet po zelenim površinama i dječjim igralištima i Eko parku, (iako smo davno predložili park za pse u Mokošici i isti je prijedlog usvojen od Grada još 2014 godine), nedostaje kanti za smeće, zelen gaj Mokošice – Šumica uz niz garaža je zapuštena i prijeti ponovnim požarima… dok građani Mokošice uredno plaćaju sve komunalne naknade!
Mišljenja smo da komunalni redari trebaju šetati, kontrolirati i kažnjavati prekršitelje po Mokošici a ne samo u Gradu i tako konačno uspostaviti komunalni red!
Molimo Vaše žurno očitovanje.

Predsjednica: Jadranka Šimunović

Co. Dogradonačelniku za komunal.poslove
Željko Raguž

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *