Input your search keywords and press Enter.

Svjedoci smo posljednjih godina sve ubrzanije betonizacije Dubrovnika. A kako i ne bi kada je Dubrovnik najljepše i najposjećenije turističko odredište svijeta i svaki dobro stojeći poduzetnik želi graditi u Dubrovniku jer zna da će tu profitirati.
I tako malo po malo nestaju zelene oaze Grada da bi se na njima sagradilo ogromno betonsko zdanje kao ovo najnovije (fotogalerija u privitku) na Lapad stanici.
I što je još žalosnije uz, samo par metara dalje ovo betonsko čudovište neki drugi poduzetnici žele napraviti još jedno! Pri tome se posjekli nedavno 5 zaštićenih stoljetnih brijestova (prethodno je prije par godina sa web stranica Vrtlara i Grad tajanstveno izbrisan Registar vrijednog zelenila Grada!). Ovo drugo buduće betonsko zdanje što bi se gradilo potkopalo bi ulicu Josipa Bana Jelačića i zgrade i zauvijek uništilo Cavu s čuvenim pjeskom kojeg je koristila za gradnju i Dubrovačka Republika. Da stvar bude još žalosnija netko je stabla uz put Josipa Bana Jelačića poviše ovog gradilišta počeo pomalo trovati i ista se suše!

Gdje ovo sve vodi naš Grad pitamo se i hoće li naš Dubrovnik uskoro postati “betonski Grad”?
“O dragi Grade što sve ovo u zadnje vrijeme od tvoje ljepote rade!”

Dubrovnik, 10.10.2018.

Predsjednica Eko centra Zeleno Sunce i Eko Omblića: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *