Input your search keywords and press Enter.

Glumci Elementarnih čestica u Dubrovniku odrađuju zadnje probe: Ne bojimo se, bit će to odlična predstava

Opuštanja nema za glumce “Elementarnih čestica” koji će na 66. Dubrovačkim ljetnim igrama premijerno izvesti predstavu kontroverznog francuskog redatelja Michela Houellebecqa. Premijera je već 20. srpnja, a predstava će se izvoditi četiri dana zaredom. Zatekli smo ih kako vježbaju tekst, govore i pjevaju. Dobacili su nam samo da će predstava biti vrlo dobra i vrlo gledana.

– Straha nema – jasno i glasno su poručili glumci predstave koja će se odigrati na Lovrijencu 20. srpnja uz policijsko osiguranje.

Kako su nam rekli, zabranjeno im je davati izjave oko atmosfere koja se stvorila nakon što su “Elementarne čestice” proglašene sigurnosnim rizikom.

Iva Pavičević, suradnica trupe redatelja Ivice Buljana, pogledala je probu Houellebecqove predstave o kojoj se naveliko priča u cijeloj Hrvatskoj.
– Mislim da se radi o jednom pozitivnom zaokretu unutar programa Ljetnih igara, ali ostalo im je još trinaest dana za probe, bit će to dobra predstava – poručila je Iva, iznimno zadovoljna ovoljetnim festivalskim programom.

Vrući srpanjski dan ne ometa pripreme u kojima sudjeluje oko dvjesto ljudi. Postavljaju se pozornice, ispred Svetog Vlaha stavljene su metalne konstrukcije, odnosno tribina za gledatelje, kao i pozornica.

Na postavljanju rasvjete radi tim HRT-a kako bi sve bilo spremno za svečano otvaranje u petak, 10. srpnja.
Tehnički voditelj HRT-a Ivica Batušić dolazi u Dubrovnik na otvaranje Ljetnih igara skoro 30 godina.

– Imamo instalirano 100 kilovata rasvjete, inteligentne i klasične, plus reportažno vozilo, radijsko vozilo i razglas. Već je 95 posto gotovo – kaže HRT-ov tehnički voditelj Ivica Batušić.

– Ove godine je malo intenzivnije. Imamo i LED rasvjetu, projekcije, to je novo i drugačije nego inače – objašnjava tehnički voditelj.

slobodnadalmacija.hr
T. STJEPOVIĆ,
FOTO: ŽELJKO TUTNJEVIĆ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)