Input your search keywords and press Enter.

DLJI: Večeri posvećene Maksimilijanu, Carloti i Lokrumu

U sklopu projekta „Pisci na Igrama“ ostvarenog u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i Hrvatskog društva pisaca, nadvojvoda Maksimilijan i njegova Carlota će se nakon gotovo stoljeća i pol na kratko ponovno ukazati na otoku Lokrumu, zahvaljujući autorima i izvođačima Milani Vuković Runjić i Danielu Rafaeliću, u petak 5. kolovoza i subotu 6. kolovoza s početkom u 21:30. Prijevoz brodom je osiguran i uključen u cijenu ulaznice.

Na svojim večerima posvećenima Maksimilijanu, Carloti i Lokrumu, Milana Vuković Runjić i Daniel Rafaelić ispričat će dosad neispričanu priču o nesretnom i hrabrom nadvojvodi, njegovoj nemirnoj i osjetljivoj supruzi, njihovim snovima koje su još uvijek imali na Lokrumu. Priču će potkrijepiti filmskim materijalom, kao i igranim trenucima, u kojima Maksimilijan i Carlota razgovaraju pred publikom. Publici će dočarati zaljubljenost, ali i užas dvoje mladih ljudi, izloženih teškim političkim pritiscima, prisiljenih na velike odluke, od kojih je najveća bila put u Meksiko, gdje su dočekani u slavi, koja je, međutim, kratko potrajala. Carlota polako tone u ludilo, sluteći grozan kraj, a njezin suprug utjehu pronalazi s drugim ženama. Nakon Maksimilijanova strijeljanja, daleki europski carevi i kraljevi ostaju zaleđeni u šutnji, sluteći da im se i samima ne piše mnogo bolje.

Nadvojvoda Maksimilijan bio je vlasnik, ali i veliki obožavatelj Lokruma, kojeg su hortikulturisti uredili za njega i njegovu ženu Carlotu, te tako Lokrum pretvorili u mali raj na zemlji. Lokrum je toliko nadvojvodi bio prirastao srcu da je za njim čeznuo i u dalekom Meksiku, te je u jednom svom pismu napisao: „Lokrum je jedina točka u Europi za kojom čeznem!“ Zahvaljujući Milani Vuković Runjić i Danielu Rafaeliću, Maksimilijan i Carlota će se na kratko ponovno ukazati na Lokrumu pred festivalskom publikom.

Polasci brodova iz stare gradske luke su u 20:30 i 20:45 sati. Ulaznice su dostupne u internetskoj prodaji, na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži te na lokaciji izvedbe jedan sat prije početka. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *