Input your search keywords and press Enter.

Djeca iz Mokošice i Zatona uskoro u novim vrtićima

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Tatjana Šimac Bonačić u pratnji pročelnika Miha Katičića obišla je danas prostorije novih vrtića u Mokošici i Malom Zatonu, a zatim i sportsko-rekreacijski park u Mokošici koji je u završnoj fazi izgradnje.

Mokošica će uskoro dobiti novi vrtić za dvije grupe, a vrijednost investicije je 600 tisuća kuna. Nastavak je to ulaganja Grada Dubrovnika u infrastrukturu u predškolskom odgoju, a u novi vrtić smjestit će se 40 malih Mokošana.

-Stalna skrb o mladim naraštajima strateško je opredjeljenje gradske uprave, koja u okviru svojih mogućnosti ulaže velika materijalna sredstva i rad kako bi se osigurali uvjeti za kvalitetno odrastanje i sazrijevanje mladih u pozitivno orijentirane građane, rekla je zamjenica Šimac Bonačić prilikom obilaska.

Radovi na adaptaciji dijela društvenog doma u Malom Zatonu u dječji vrtić  također su u završnoj fazi, bit će okončani do kraja siječnja. Već su nabavljeni svi elementi potrebni za unutarnje uređenje pa će vrtić započeti s radom neposredno nakon završetka radova. U drugoj fazi uredit će se okoliš vrtića.

U Sportsko-rekreacijskom parku u Mokošici u tijeku je postavljanje sprava na dijelu Calisthenic parka za vježbanje na otvorenom. Vrijednost prve faze investicije, koja obuhvaća rekonstrukciju postojećeg dječjeg igrališta te ugradnju četiri nove sprave i antistres podloge iznosi 800.000 kuna. Iznos uključuje građevinske radove i naručenu opremu. U drugoj fazi u potpunosti će se obnoviti igralište za male sportove, a na mjestu boćališta izgradit će se tribine. Čitav projekt financiran je iz proračuna Grada Dubrovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *