Input your search keywords and press Enter.

U okviru dana zaštite prirode Hrvatske od 19.5. do 23.5.2018. Eko Omblići su posjetili slikoviti otok Lopud i njegov lijepi park Đorđić-Majneri i prekrasnu plažu Šunj!
Prošlu subotu su naši najmlađi ekoaktivisti Eko-Omblići u okviru projekta „Djeca i priroda se vole¨ uz Dane zaštite prirode u Hrvatskoj posjetili slikoviti otok Lopud.
Prvo su obišli lopudski park Đorđić –Majneri koji je jedan od najljepših otočnih parkova u Hrvatskoj i Europi. Park se lijepo održava i njeguje, stoga sve naše pohvale! Bravo!
Lopud je u zadnje vrijeme pritisnut brojnim komunalnim i ostalim problemima, nema riješenu kanalizaciju, vodu a i njihova glavna riva – ulica Iva Kuljevana je prenapučena turističko-ugostiteljskim sadržajima.
Nije lijepo vidjeti na sredini glavne lopudske rive – ulice ispisani ružni grafit na napuštenoj kući a niti je bilo lijepo vidjeti (a niti je zdravo!) novoizgrađenu trafostanicu (unatoč nedavnom protivljenju Lopuđana i nas ekoloških udruga!) tik do dječjeg igrališta blizu pristaništa, pa se pitamo uistinu da li je Dubrovnik zaista Grad prijatelj djece!?
Nažalost i plaža Šunj je prepuna ugostiteljskih sadržaja, ležaljki a i ovih dana doživljava novu devastaciju o kojoj smo pisali ovaj vikend!
S nadom da će se svi ovi nagomilani komunalni i ostali problemi početi riješavati jer to slikoviti turistički Lopud zaista zaslužuje.
Stoga su u nadi da će se svi ti problemi do njihovog slijedeće posjeta (sredinom ljeta) Lopuda riješiti na pjeskovitoj plaži Igalo u samom mjestu Eko Omblići i ekoaktivisti Zelenog Sunca izveli eko-performance Pozdrav Lopudu! Pozdrav Suncu !

Voditeljica Eko Omblića i projekta Djeca i priroda se vole: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *